lauantai 27. huhtikuuta 2024

Haastekoonti: Luonto sivuilla 2023

Haasteruudukko.

Kirjagramin Luonto sivuilla -lukuhaaste päättyy 30.4., mutta ihme kyllä sain haasteen valmiiksi vähän etuajassa. Ja siis tosiaan valmiiksi, koska koko bingoruudukko on täynnä! Kiitos taas hauskasta haasteesta, @musteen.jaljet!

Oli kiva lukea kirjoja miettien, miten ne saisi sopimaan luontoon liittyviin haastekohtiin. Suurimman osan onnistuin lukemaan ihan vaivatta eikä haastekohtien merkitystäkään joutunut venyttämään kovin paljon. 

Poikkeuksena pidän itse kohtaa "tuuli", johon luin Satu Leiskon YA-fantasian Ihmisenhaltija. Tuuli oli siinä päähenkilön nimi, ei mikään luonnonilmiö. Kohtaan "ilma" luin samaten YA:ta, Laura Suomelan mainion Ilmatilaloukkauksen, jossa ilma ja ilmatila tarkoittavat omaa reviiriä ja turvallista tilaa. Ja vielä kohtaan "perhonen" meni Cixin Liun novellista mukautettu sarjakuva The Butterfly, jossa oli kysymys perhosvaikutuksesta, ei perhosista sinänsä.

Toisaalta, lukuhaasteissahan on aina sitä tulkinnan varaa ja olen ihan tyytyväinen noihinkin! Haaste sai myös tarttumaan kirjoihin, joita en olisi välttämättä muuten innostunut lukemaan. Näistä jäi erityisesti mieleen Mika Honkalinnan tietokirja Suo siellä, jossa oli kerrassaan upeita kuvia Suomen soista.

Top 3:


Kaikki haastekirjat:

2 kommenttia:

  1. Minusta kaikki nuo haastekohtien tulkintasi ovat oivaltavia ja kiinnostavia. Tykkään itse, jos saan kirjahaasteen kohtaan jotain hieman yllättävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että meni läpi jollakin toisellakin! :D Minä en tykkää, jos tulkinta menee liian kauas, mutta nuo olivat vielä hyväksyttävissä.

      Poista