tiistai 30. huhtikuuta 2024

Huhtikooste

Instan puolella alkaa taas Fantastinen kesä -lukuhaaste, jossa luetaan siis fantasiakirjallisuutta. Lähdin mukaan siihenkin, koska lukulistallani on paljonkin fantasiaa ja mikäs sen mukavampi aika lukea niitä kuin kesä. 

Ja myös Kesäkirjabingo houkutti mukaansa, joskin olen melko varma, että siihen en ainakaan täyttä bingoruudukkoa saa. Jos nyt yhden bingorivin edes!

Onneksi huhtikuussa päättyikin yksi lukuhaaste, Luonto sivuilla vol. 3. Sain koko bingoruudukon täyteen ja haastekoonti on täällä.

Kuukauden paras kirja oli ehdottomasti Shelley Parker-Chanin She Who Became the Sun, jonka jatko-osaa odottelen. Palauta se jo, kirjan lainaaja! Tällä hetkellä työn alla on pari wanhaa kunnon Neiti Etsivää, jotka nappasin joskus mukaani kirjanvaihtohyllystä. Ne ovat lämmittäneet hyllyä ihan liian pitkään ottaen huomioon, että tarkoitukseni oli lukaista ne pikaisesti ja lahjoittaa sitten kirjastoon...

Luettu

Laura Suomela: Ilmatilaloukkaus
Kivan arkinen YA-kirja, plussaa päähenkilöstä, joka kerrankin ei ole lukiossa.

Shelley Parker-Chan: She Who Became the Sun
Hieno, hieno kirja varastetusta kohtalosta 1300-luvun vaihtoehto-Kiinassa.

Merja Mäki: Ennen lintuja
Kaunis kuvaus menetetystä Karjalaista ja koti-ikävästä.

Kahvila jäi kyllä ihan taka-alalle, mutta tämä oli nopealukuinen ja Krissen elämä jaksoi edelleen kiinnostaa.

James Tynion IV & Michael Dialynas: Wynd. Book Three: The Throne in the Sky
Luin tämän fantasiasarjakuvasarjan pari ensimmäistä osaa reilu vuosi sitten. Tämä tuntui kummallisen tutulta ja muistin sitten kesken kirjan, että olinkin jo lukenut tämän netissä. No, eipä se haitannut, kiva oli lukea painettunakin. Tarina tuntui tässä synkemmältä kuin aiemmissa osissa ja noin kokonaisuutena olen kyllä tykännyt sarjasta. Sateenkaarevaa seikkailufantasiaa, jossa ihmiset, vampyyrit ja hyönteismäiset keijut mittelevät siitä, kenellä on oikeus elää.

Sinänsä kauhea dystopiamaailma jäi etäiseksi, koska päähenkilö oli varsin tunteeton tapaus.

Kiinnostava elämäkerta naisesta, joka on usein huoneen ainoa huiviin pukeutunut henkilö.

Omaelämäkerrallinen sarjakuva, jossa keskiössä on taitoluistelu ja sen tuomat vaikeudet.

Näin erikoisesta ympäristöstä ja tapahtumasta (eristäytynyt tulivuorisaari, tulivuorenpurkaus) olisi varmaan saanut irti enemmänkin.

Odotettu jatko-osa, jossa kuvataan hyvin naisten elämää 1700-luvun lopulla.

Kansikuva.

2 kommenttia: