tiistai 27. joulukuuta 2022

James Tynion IV & Michael Dialynas: Wynd: Book One. The Flight of the Prince & Wynd. Book Two. The Secret of the Wings

Kansikuva.

Pipetownissa mikään ei ole vaarallisempaa kuin maaginen verenperintö. Wynd on elänyt koko ikänsä piilotellen varjoissa ja kellareissa, mutta kun kuninkaan ote alkaa taas kiristyä, Wynd ystävineen joutuu pakomatkalle.

Tässäpä oli vauhdikas ja jännittävä sarjan alku!

Esserielin maailma on mielenkiintoinen: siellä asuvat niin ihmiset kuin vampyyrit, metsänhenget ja hyönteisiä muistuttava keijukansakin. Kirjan alussa Pipetown, viimeinen puhdasveristen ihmisten kaupunki, vaikuttaa todella suurelta. Mitä pitemmälle kirjoja lukee, sitä selvemmäksi tulee, että se onkin pieni takapajuinen kaupunkipahanen.


Keijukansan edustaja.
Vähän erilainen keijukansa.
(Book One.)


Ei niin, että muu maailmakaan eläisi ihanassa utopiassa.

Pidin Wyndistä ja siitä sekalaisesta joukosta, joka hänen ympärilleen olosuhteiden pakosta kerääntyy. Wynd on haaveillut normaalista elämästä ja salskeasta puutarhurin pojasta, jolle hän ei ole koskaan puhunutkaan. Öisin hän kärsii kammottavista painajaisista, joissa hän muuttuu väkivaltaiseksi pedoksi. Sarjan toisen osan kansikuva spoilaakin välittömästi sen yllätyskäänteen, mihin ensimmäinen osa päättyy.

Tykkäsin sarjasta ja myönnän lukeneeni sitä eteen päin netissä merirosvolipun alla. Kuvitus on selkeää ja tarina etenee sujuvasti vaihtaen välillä näkökulmaa. Esseriel ja sen eri kansojen erilaisiksi myyteiksi muodostunut historia laajenevat koko ajan ja jäin nyt jännityksellä odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Päähenkilö Wynd.
Wynd.
(Book One.)


Kirjan tiedot:
James Tynion IV & Michael Dialynas: Wynd: Book One. The Flight of the Prince & Wynd: Book Two. The Secret of the Wings | Boom! Box 2021 & 2022 | Kirjastosta

Haasteet:
* Ihana susi: Kirjassa ollaan metsässä
* Aakkoshaaste : W

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti