keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Malin Falch: Pohjantuli: Peikkolaakso & Pohjantuli: Viikingit ja varis

Kansikuva.

14-vuotias Sonja ei tunne kiltin tytön muottia omakseen. Kun hänen kotiinsa ilmestyy yöllä outo poika, Sonja päättää tarttua tilaisuuteen. Espen vie hänet uuteen, jännittävään maailmaan, jossa eläimet puhuvat ja merikäärmeet ovat totta.

Yritän yleensä antaa sarjakuvasarjoille kahden osan verran aikaa vakuuttaa minut. Tässäkin tapauksessa ensimmäinen osa oli sellainen perus esittelyosa: tässä ovat hahmot, tässä on maailma. Eka osa antoi myös niin vahvat Peter Pan -fiilikset, että mietin onko sarjassa sittenkään mitään omintakeista.

Varsinai
nen juoni polkaistaankin käyntiin toisessa osassa, jossa vihamielinen viikinkipäällikkö pyrkii metsän olentojen kimppuun. Sonja on tietenkin Espenin ja siten peikkojen ja puhuvien eläinten puolella, ja saa uudenkin liittolaisen.

Halusin alun perin tutustua tähän vinkkauksia silmällä pitäen, mutta tämähän oli kivaa luettavaa ihan huvikseenkin. Pitää lainata joskus muitakin osia, koska mitenkähän tässä käy??

Kuva sarjakuvasta.
"Come with me if you want to live in Mikä-mikä-maa!"
(Peikkolaakso, s. 64)


Tykkäsin selkeästi piirrosjäljestä, jos kohta se muistuttaa siinä määrin Disney-tyyliä, että ei varmasti viehätä kaikkia. Sonja oli vähän vässykkä päähenkilö, joka toivottavasti reipastuu tarinan edetessä ja alkaa tehdä omiakin valintoja.

Vinkkauksessa mennee 4-6 luokille, mutta olen kyllä aika huono arvioimaan näitä sopivia ikähaitareita...


Kirjan tiedot:
Malin Falch: Pohjantuli: Peikkolaakso & Pohjantuli: Viikingit ja varis | Story House Egmont 2021 & 2022 | 168 & 148 sivua | Kirjastosta
Norjankieliset alkuteokset: Nordlys 1: Reisen til Jotundalen (2018) & Nordlys 2: Vikingene og orakelet (2019) | Suomennokset: Jonna Joskitt-Pöyry

Haasteet:
* Ihana susi: Kirjan kannessa on susi (Peikkolaakso) sekä Kirjassa on susia (Viikingit ja varis)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti