lauantai 7. lokakuuta 2023

Margaret Rogerson: Mysteries of Thorn Manor

Kansikuva.

“I didn’t do this!” Nathaniel insisted, leaning out of the manor’s front door, gazing helplessly at the vines trashing up along the thorn hedge, the animated topiaries prowling through the garden, and the threatening magical hale that howled around Thorn Manor, carrying past leaves and branches and loose cobblestones in a whirling cyclone.

Elisabeth yrittää asettua Thornin suvun kartanoon velho Nathanielin ja tämän demonipalvelijan Silasin kanssa. Kartanolla tuntuu kuitenkin olevan jotain heitä vastaan ja eräänä aamuna se ei päästä ketään ulos tai sisään…

Tämä on pienoisromaanin mittainen jatko-osa kivalle Kirjojen tyttärelle, jonka luin viime vuonna. Tätä saikin odottaa tovin, olin OverDriven varausjonossa vasta kahdeksas kun huomasin kirjan.

Pidin edelleen Elisabethista, joka kipuilee tässä hieman tulevaisuutensa suhteen. Hän haluaa konservoida loitsukirjoja, mutta toisaalta elämään pitäisi kuulua vähän miekkailua ja seikkailujakin. Elisabeth on kyllä rakastunut Nathanieliin, mutta ei oikein osaa kuvitella viettävänsä seuraavia 50-70 vuotta hänen kanssaan.

Kirjan heikkous onkin mielestäni tuo romanssi, josta en edelleenkään ollut kiinnostunut. Sori vain, Margaret Rogerson, mutta itsepä kirjoitit herkimmät ja syvällisimmät hetket Elisabetin ja Silaksen sekä Nathanielin ja Silaksen välille. Jos saisin tilata jatko-osan, haluaisin siihen onnellisen polyamorisen lopun, kiitos vain.


His hand twitched as though he might retract it from her grip, but he stilled himself, his yellow eyes unfathomable.

There were so many things she wanted to say to him, their unspoken magnitude crowding her throat. That it seemed to her there were different ways to be good; that it was easier for a man to act like a monster than a monster to act like a man.
(s. 60, Elisabeth & Silas)


Juonen puolesta tämä oli vauhdikas ja hauska seikkailu, jossa ratkotaan kartanon mysteeriä ja törmätään jos jonkinlaisiin maagisiin kummallisuuksiin.

Ja pitää vielä erikseen mainita, että mielestäni on aivan ihanaa, että Elisabeth on oikeasti pitkä! Hän on pitempi kuin Nathaniel, joka ei ole mitenkään lyhyt mies. Elisabeth ei myöskään peittele ruokahaluaan eikä sekään ole kenellekään ongelma.


Kirjan tiedot:
Margaret Rogerson: Mysteries of Thorn Manor | Margaret K. McElderry Books 2023 | 182 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* YA-lukuhaaste 2023 : Kirja on osa sarjaa
* Luonto sivuilla vol. 3 : Ei-ihminen

2 kommenttia: