perjantai 13. lokakuuta 2023

Maija Kajanto: Sahramisyksy (Kahvila Koivu #03)

Kansikuva.


Krisse kietoi sormensa kahvikupin ympärille, antoi sen lämmittää käsiä ja maistoi varovasti.

Krisse ja Tommi palaavat kesälomareissulta Pyhävirralle, joka ei ole entisensä. Uusi kunnanjohtaja on tuonut uusia ideoita ja paikkakunnalla riehuu pyromaani. Krisse tuntee taas olevansa hieman hukassa elämänsä suhteen.

Miksihän minä kuvittelin, että tämä sarja on trilogia? Jo ensi keväänä ilmestyy neljäs osa, Sitruunakevät. Tämä kirja jääkin pieneen cliffhangeriin, joskin olen kyllä kohtalaisen varma ainakin parista nelososan tapahtumasta. Saapa nähdä osunko oikeaan!

Mutta, tässä ollaan Pyhäjärvellä, jonne Krisse palaa syksyllä jatkamaan kahvilan ja hotellin pyörittämistä. Arkea ja ruokaa kuvataan taas kivasti, ja kiireen tuntu on vahvasti läsnä. Kuinkas muutenkaan kun Krissellä on niin monta palloa ilmassa.

Kaipasin tarinassa vähän mummoa, joka lähtee reissun päälle poikakaverinsa kanssa. Hänen sijaansa Pyhäjärvellä pyörii Krissen äiti ja kirjan paras kohtaus olikin mielestäni se, jossa Krisse äiteineen tapaa Tommin vanhemmat. Suorastaan hykerryttävää luettavaa.

Noin ylipäätään kirjan pääteema on epävarmuus. Pyhäjärvi on ollut Krissen turvapaikka, mutta entä kun se alkaa muuttua? Entä jos tuhopolttaja tuikkaa kahvilan tai ravintolan tuleen? Kaiken lisäksi Tommin tulevaisuuden suunnitelmat eivät välttämättä täsmääkään Krissen ajatusten kanssa.

Tämäkin osa oli leppoisaa luettavaa ja jäin odottamaan sitä viimeistä osaa. Toivottavasti näitä “salataan tämä(kin) asia Krisseltä” -juonia olisi siinä sitten vähän vähemmän. Melkein kaikki salaavat häneltä jotain ja se alkoi jo suorastaan ärsyttämään.

Ja mietin tässä, että miksi Sitruunakevät eikä jokin sarjan nimeämisteemaan paremmin sopiva nimi? Kun on Korvapuustikesä, Taatelitalvi ja Sahramisyksy, olisi kevääseenkin tarvittu jokin k-ruoka tai -mauste. Kaneli? Kardemumma? Kamomilla? Korianteri? Onhan näitä.


Kirjan tiedot:
Maija Kajanto: Sahramisyksy | WSOY 2023 | 224 sivua | Kirjastosta

Luettu myös:

Haasteet:
* Herkulliset kirjat 2023 : Kirjassa ollaan picnicillä
* Luonto sivuilla vol. 3 : Tuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti