keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Molly Knox Ostertag: The Girl from the Sea

Kansikuva.


15-vuotias Morgan haaveilee muutosta ja opiskelusta oikeassa kaupungissa. Pienessä kotisaaressa hänen ei tee mieli kertoa salaisuuksiaan kenellekään. Kun salaperäinen Keltie pelastaa Morganin hengen, Morgan joutuu pohtimaan, kannattaako kaikkea lykätä tulevaisuuteen.

Ehdin jo lukea muutaman mielipiteen tästä nuorten-/YA-sarjakuvasta ja olen kyllä samaa mieltä niiden kanssa. Söpöinen tarina ja hahmot, mutta ei kuitenkaan mikään maailman mieleenpainuvin lukuelämys.

Tarina kertoo siis Morganista, joka tekee mielellään suunnitelmia, jotka toteutetaan jossain kaukana tulevaisuudessa. Keltien tavattuaan Morgan huomaa, että jotkin asiat voi aivan hyvin tehdä tässä ja nyt. Esimerkkinä vaikkapa kaapista tuleminen ja ihastuminen selkietyttöön.

Kuvassa Morgan ja Selkie tapaavat.
s. 12


Pidin siitä, että fantasiahahmo eli Keltie ei ollutkaan mikään perusvampyyri, vaan hylkeen tai ihmisen muodossa kulkeva selkie. Hauskaa vaihtelua! Keltietä ei myöskään motivoi vain Morgan vaan suuremmatkin huolet. Tarinan loppu oli yllättävä ja jäin sitten kuitenkin miettimään, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Tykkäsin myös kirjan piirrosjäljestä. Kuvat, niiden asettelu ja värimaailma ovat selkeitä ja tarinaa on helppo seurata.

Eli ihan kiva sarjakuva vaikka ei maata mullistanutkaan.


Kirjan tiedot:
Molly Knox Ostertag: The Girl from the Sea | Graphix 2021 | 258 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Helmet 2022 : 13. lasten- tai nuortenkirja, joka on julkaistu 2000-luvulla [36/50]
* YA-spefibingo : Sarjakuva
* #Queerlukuhaaste2022 : Nuortenkirja
* Fantastinen kesä 2022 : Sarjakuva/manga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti