torstai 29. kesäkuuta 2023

Sylvia Douyé & Paola Antista: Sorceline. Kryptoeläintieteen alkeet

Kansikuva.


Sorceline opiskelee kryptoeläintiedettä Vornin saarella. Kun oppilaita alkaa kadota ja keijut muuttuvat lasiksi, Sorceline ystävineen päättää selvittää mistä on kyse.

Onpas ihanaa, kun viime aikoina on suomennettu monia näin laadukkaita lanu-sarjakuvia! Tykkäsin sekä Pohjantuli- että Sisarukset Grémillet -sarjoista, ja nyt löysin nämä Sorcelinetkin. Tästä sarjasta on suomennettu vasta yksi osa, mutta toinen on tuloillaan ja varasin sen heti, kun sain tämän luettua.

Tässä siis liikutaan eräänlaisessa taikakoulussa, jossa oppilaat opiskelevat taruolentojen hoitamista ja niiden kanssa kommunikointia. Jo tästä ensimmäisestä osasta löytyvät muun muassa vampyyri, gorgo ja keijuja.

Fantasian lisäksi kirjassa käsitellään tavallisempiakin juttuja. On esimerkiksi ihastumisia ja kateutta oppilaiden välillä. Sorcelinesta leivotaan heti alussa hieman erikoisempaa oppilasta, tunnistihan hän vampyyrin välittömästi.

Tykkäsin paljon kauniista ja värikkäästä piirrostyylistä. Teemana pidin myös siitä, että esimerkiksi gorgoa ei pidetä mitenkään pahana olentoa, vaikka sen katse kivettääkin. Tällaisiin pikkujuttuihin vain varustaudutaan asianmukaisesta.


Kuvassa Sorceline ystävineen.
Gorgo-oppeja.
(s. 7).


Kirjan tiedot:
Sylvia Douyé & Paola Antista: Sorceline. Kryptoeläintieteen alkeet | Egmont Story House 2023 | 46 sivua | Kirjastosta
Ranskankielinen alkuteos: Sorceline. Tome 1, Un jour, je serai fantasticologue! (2018) | Suomennos: Kirsi Kinnunen

Haasteet:
* Helmet 2023 : 23. Kirja on iso [39/50]
* Fantastinen kesä 2023 : Taianomainen luonto

2 kommenttia: