lauantai 10. kesäkuuta 2023

Toni Wirtanen & Marko Tiainen: Sturmiässä: vänrikki Börje Brotellin tarina

Kansikuva.


Turkulainen Börje Brotell on liian nuori osallistumaan talvisotaan. Vuonna 1941 hän lähtee vapaaehtoisena SS-pataljoonaan ja sen jälkeen jatkosodan rintamalle.

Nyt oltiin kyllä niin kaukana omalta mukavuusalueeltani, että oltiin jo toisessa galaksissa. Sturmiässä on siis sotasarjakuva, joka perustuu Börje Bortellin elämään ja kuvaa rintamataisteluita.

Tämä kuuluu Legendat-sarjaa, jossa Suomen sotimisia kuvataan sarjakuvaelämäkertojen kautta. Jos sotahistoria ja rintamarytinä kiinnostavat, tämä on varmasti hyvää luettavaa. Minun lajini tämä ei ollut sitten millään.

Mustavalkoisessa kuvituksessa näytetään vain voitokkaat taistelut, tappiot kerrotaan infolaatikoissa. Aika aatteellinen valinta se. En oikein lämmennyt kuvitustyylille, jossa jokainen mies näytti täsmälleen samalta iästä riippumatta.

Tämän luettuani olen luultavasti lukenut tarpeeksi tällaisia sotasarjakuvia loppuiäkseni. Mutta ainakin tuo epämukavuusalua-haastekohta tuli täytettyä oikein kunnolla!


Kirjan tiedot:

Toni Wirtanen & Marko Tiainen: Sturmiässä: vänrikki Börje Brotellin tarina | Revontuli 2016 | 71 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Lukumatka menneisyyteen 2023: 12. Kirja mukavuusalueesi ulkopuolelta

2 kommenttia:

  1. Onnittelut vaikean kirjan selättämisestä! Tämän vuoden Helmetissä on myös kohta "lukeminen on jostain syystä haastavaa" ja siihen olisi varmaan ollut minullakin nappivalinta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Tulikin tuosta mieleen, että nämähän ovatkin hyviä juuri noihin haastekohtiin. Niitä on varmasti tulevissakin lukuhaasteissa, joten mistä sen tietää vaikka joutuisin loppujen lopuksi lukemaan koko Legendat-sarjan...

      Poista