sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Riikka-Maria Rosenberg & Kati Vuorento: Saara ja naakka: aikamatka vuoteen 1779


Kansikuva.


Sade ropisee kattopeltiin, tuuli vihmoo ullakolla.

Saara ja naakka Petersson matkustavat ajassa vuoteen 1779. He tutustuvat paronin poikaan Alexanderiin, jonka kanssa he päätyvät etsimään kadonneita palvelijoita.

Etsin ihan tarkoituksella kirjaa, joka sopii pariin "kirjagramissa suositeltu" -haastekohtaan. Tämä jäi mieleen erityisen ihanan kansikuvan vuoksi. Se on Kati Vuorennon piirtämä ja hänen kaunis kuvituksensa koristaa koko kirjaa.

Juoni ja aikamatka lähtevät käyntiin ennen kuin silmää ehtii räpäyttää. Koulunkäynnistä valittava Saara on äkkiä vuodessa 1779, jolloin oikeus opiskella ei ole mikään itsestäänselvyys edes pojille, tytöistä nyt puhumattakaan. 

Sinänsä pidin kyllä tarinasta, jossa ollaan lujasti eläinten puolella. Saara haluaa eläinlääkäriksi ja kauhistuu Alexanderin selittäessä, että ihmisiä pelottelevasta ilveksestä tehdään luultavasti mammalle muhvi tai karvahattu.

Vähän jäin miettimään sitä, millaiselle lukijalle tätä suosittelisin. Kirja on lyhyt ja hauskan pienikokoinen, ja tarina sinänsä suoraviivainen. Lauserakenteet polveilevat kuitenkin sen verran, että lukutaidon tason on oltava hyvä.


Kirjan tiedot:
Riikka-Maria Rosenberg & Kati Vuorento: Saara ja naakka: aikamatka vuoteen 1779 | 106 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Lukumatka menneisyyteen 2023: 5. Historiallinen romaani toisen kirjagrammaajan vinkkaamana
* Fantastinen kesä 2023 : Kirjagramissa suositeltu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti