torstai 17. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjatoiveet -haasteMadonluvut-blogin Serentis heitti minua hauskalla haasteella:

Listaa kolme joululahjatoivetta, joita et voi oikeasti odottaa saavasi joulupukin lahjapaketista. Toivoisin oikeasti ensimmäisenä rauhaa ja tasapuolisuutta maailmaan, mutta nämä eivät oikein kuulu haasteen henkeen. Eli kolme älytöntä toivetta sen jälkeen, kun rauha ja tasapuolisuus on jo putkahtanut maailman paketista:

 1. Nyt täytyy kyllä napata yksi kohta haastajan vastauksesta, nimittäin taloudellinen riippumattomuus. Se, että ei tarvitsisi huolehtia huomisesta. Tilille tulisi aina ainakin sen verran rahaa, että sillä elelisi mukavaa tavallista elämää vaikka ei olisi töitäkään. ...En toki sanoisi ei jättisuurelle lottovoitollekaan. Olen monesti pohtinut tuhlaisinko rahat kaikenlaiseen päättömyyteen vai muuttuisinko pihiksi penninvenyttäjäksi. Aika vakava toive hauskaan haasteeseen, mutta tuo asia on ollut viime aikoina mielessäni  muutenkin.

 2. Täydellinen kissan raapimispuu. Hassu toive, mutta sen haluaisin! Ette uskoisi miten vaikeaa on löytää nimenomaan omalle rakkaalle karvakerälleni sopiva raapimispuu. Haluan tietyn värisen, kokoisen ja tietyillä tasoilla ja pylväillä varustetun kapistuksen, mutta sopivaa ei löydy sitten millään. Mutta koska tämä on älyttömät joululahjat-haaste, haluaisin myös lisävarusteita siihen. Esimerkiksi jostain kohtaa esiin rullautuva, sekä minua että kissaani miellyttävä tyylikäs matto olisi käytännöllinen, samoin jonkinlainen kissoille sopiva kiikarisysteemi, jolla olisi hyvä vaania kaukana olevia lintuja. Raapimispuu voisi myös uhmata kaikkia luonnonlakeja ja taittua kokoon pieneen, kevyeen laatikkoon.

 3. Sitten haluaisin vielä maagisen kirjahyllyn, josta löytyisi luettavaa oli lukufiilikseni millainen vain. Jokainen hyllyssä kulloinkin oleva kirja vastaisi sen hetken lukutarpeitani täydellisesti: voisin ottaa minkä kirjan tahansa ja tietää, että se tulisi olemaan mahtava lukukokemus. Hylly tietysti päivittyisi koko ajan tarpeen mukaan. Kaunokirjallisuuden lisäksi hyllystä löytyisi tietokirjoja ja kaikenlaisia sarjakuvia. Lisäksi kaikki kirjat olisivat joko suomeksi tai englanniksi. Hylly itsessään olisi kaunis, samoin sen mukana tulevatkirjatuet.

En nyt haasta nimeltä ketään, mutta jos sinua ei ole vielä haastettu mukaan, nappaa haaste tästä itsellesi!

4 kommenttia:

 1. Itsestään täyttyvä kirjahylly kuulostaa hauskalta. Mutta toisaalta se poistaisi hauskuuden, joka tulee kirjojen etsimisestä ja ostamisesta sekä kirjastossa käymisestä :D Mutta eipä maaginen kirjahylly toki sitä estäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirjahylly voisi olla vähän niin kuin varalla. Jos tuntuu ettei kirjastosta löydy mitään tai on kotona ilman luettavaa, kirjahyllystä löytyisi!

   Poista
 2. Maaginen kirjahylly kuulosta kivalta. Siinä voisi olla myös hyllyt musiikille, leffoille ja tv-sarjoille. Musiikki on minulle nykyään kamala ongelma, haluaisin joskus kuunnella kirjoitellessani, mutta en kertakaikkiaan keksi, mistä tykkäisin jää sitten kuulematta. Tuo ratkaisisi ongelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitäisi olla hyllyt noille! :) Onhan niitä kirjastossakin, miksi siis ei maagisessa kirjahyllyssä.

   Poista