perjantai 9. elokuuta 2024

Lucy Clarke: The Hike

Kansikuva.


Her body lies broken on the mountainside.

Tämän Lucy Clarken The Hike -kirjan myötä opin uuden genren: destination thriller. Ehkä se suomentuu lomakohdetrilleriksi? Vaikka tämä ei maailman paras kirja ollutkaan, tuo konsepti alkoi kiinnostamaan. 

Jos tulee mieleen suosituksia niin kiitos!

Mutta ei Ulf Kvenslerin Erämaata, jonka luin vasta ja joka oli oikeastaan astetta parempi versio tästä. Kummassakin kirjassa kaveriporukka lähtee tunturivaellukselle, The Hikessa Norjaan Blåfjelliin. Reissuun lähtee neljä henkilöä, mutta takaisin tulee vain kolme. Mitä siellä korvessa on tapahtunut?

Erämaa oli enemmänkin psykologinen trilleri kun taas tässä paljastuu hyvin konkreettinen ja jollain tapaa, no, tylsä rikos. Siis murhan lisäksi. Kolmasosa kirjasta menee päähenkilöiden esittelyyn ja vasta sitten päästään tarpomaan pusikkoon. Varsinaista vaellusta ei kuvata kovin paljoa, vaan aika menee neljän naisen keskinäisiin jännitteisiin ja nahisteluun.

Liz, Helena, Maggie ja Joni ovat kolmekymppisiä ja olleet ystäviä jo parikymmentä vuotta. He käyvät joka vuosi viikon reissulla, yleensä rantalomalla, jossa kateus, katkeruus ja petokset on ollut helpompi piilottaa. Norjan vuoristossa tunteita on paljon vaikeampi piilottaa, etenkin kun porukka on valmistautunut vaellukseen niin huonosti, että teki mieli huutaa.

Sellaisena perusjännärinä tämä oli kuitenkin ihan kiva ja tämän luki nopeasti. Miinusta kuitenkin yhdestä juonenkäänteestä, joka on myös

JUONIPALJASTUS.


No totta kai epävakaa rokkistara Joni on hässinyt Lizin aviomiehen kanssa. Ja miten tässä käy? Liz päättää jatkaa yhdessä mukeromiehen kanssa kun taas katuva Joni uhraa jalosti itsensä ystäviensä puolesta. En tykännyt.


Kirjan tiedot:
Lucy Clarke: The Hike | HarperCollinsPublishers 2023 | 378 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Kesäkirjabingo : Kauhua kesäyössä

2 kommenttia:

  1. Kirjasuosituksina mieleen tulee Jari Järvelän Se ken tulee viimeiseksi, Ilona Tuomisen Huutoon vastaa kaiku vain ja Jane Harperin Force of Nature :)

    VastaaPoista