tiistai 20. elokuuta 2024

Annukka Cederlöf: Tiluksilla: unelmani maalla

Kansikuva.

Huoneessa tuoksui puhtaalle.

Seuraan Facebookissa Tiluksilla-tiliä, joten pitihän se lukea asiaan liittyvä kirjakin. Omaelämäkerrassaan Annukka Cederlöf kertoo, miten kaupunkilaisnaisesta tuli maatilan emäntä.

Kirja alkoi hiukan hitaasti, tai ehkäpä eri tavalla kuin oletin. Tiluksilla-tilillä kun kerrotaan maatilan arjesta eläinten kautta ja kirja alkaakin Cederlöfin lapsuudesta. Tuntui, että kesti aika kauan ennen kuin päästiin talikon varteen Vihdin maatilalla.

Mutta alun taustoituksella on tietenkin paikkansa. Cederlöfin rakkaus poneihin ja unelma maaseudulla asumisesta kun on elämän mittainen. Matka päämäärään vei monen mutkan kautta, ja ymmärrettävästi oli suuri päätös jättää lopulta poliisin työ ja siirtyä täysipäiväiseksi maatilalliseksi.

Minusta on aina mahtavaa kun ihmiset uskaltavat toteuttaa unelmansa. Vielä parempi, että he onnistuvat siinä ja se on heille oikeasti palkitsevaa.

Sellaista maatilasta ja etenkin sen eläinasukkaista huolehtiminen on selvästi Cederlöfille. Hän kertoo eläimistä rakkaudella ja niin kirjasta kuin somekanavistakin huokuu välittäminen. Kaikki eläimet ovat tärkeitä niiden itsensä vuoksi, eivät hyötymistarkoituksessa.

Kirjassa käsiteltiin välillä raskaitakin asioita (työuupumus, eläinten kuolema ym.), mutta kokonaisuutena tämä oli toiveikas ja onnellinen kirja. Tarinahan jatkuu edelleen ja toivottavasti yhtä valoisissa tunnelmissa.


Kirjan tiedot:
Annukka Cederlöf: Tiluksilla: unelmani maalla | WSOY 2022 | 224 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Helmet 2024 : 33. Kirjassa muutetaan maalle [42/50]
* Elämänkertabingo : Vaikuttaja

2 kommenttia:

  1. Voi kun kuulostaa ihastuttavalta kirjalta. Ja kiva, kun jatkoa on tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva hyvän mielen kirja! Ja toivottavasti jatkoa tulee myös kirjana jossain vaiheessa. :)

      Poista