torstai 15. elokuuta 2024

Catherine Bakewell: Flowerheart

Kansikuva.

Gladioli for courage.

Catherine Bakewellin Floweheartissa on niin söpö kansi, että varasin tämän ihan sillä perusteella. Kirja on YA-fantasiaa ja sanoisinpa, että nimenomaan cozy fantasiaa. Pari ongelmaa on, mutta tunnelma on lempeä ja ymmärtäväinen.

Claran magia on niin villiä, että hän ei ole onnistunut taltuttamaan sitä lukuisista opettajista huolimatta. Kun magia pääsee valloilleen ja uhkaa Claran isän henkeä, Clara saa apua lapsuudenystävältään Xavierilta. Kunhan hinnasta sovitaan siis.

Xavier on tietenkin komea ja salaperäinen ja hänen menneisyydessäänkin on varjoja. Ei kuitenkaan mitenkään övereitä ja erityismainintana on pakko sanoa, että hän on oikeasti mukava. Hän ei vähättele Claraa koskaan eikä ole mikään angstin ja raivon täyttämä tyyppi, päinvastoin.


I slid my gloved hand into his grasp, watching a flush creep up his neck as we touched. My heart fluttered. His warm, gentle eyes. The elegant slope of his nose. The dimple in his cheek. The soft pink of his lips. Did he find me as lovely as I found him handsome?
(s. 178)


Clarallakaan ei ole se enempää miekkaa kuin muitakaan teräviä reunoja. Hän rakastaa isäänsä yli kaiken ja on melkein liian mukava. Tähän tarinaan se kuitenkin sopi. Villi ja ilkeä magia aiheuttaa hänelle ongelmia, joista hän kärsii eniten tunnetasolla. Hän haluaa olla pidetty noita, ei pelätty.

Loppupeleissä Clara magiaongelma ratkesi vähän turhan yksinkertaisella tavalla ja kaikki oli lopussa niin sopuisaa että. Toisaalta yllätyin siitä, että eräästä rikoksesta saatu rangaistus todellakin annettiin eikä sitä peruttu. Toisessa kirjassa maaginen neuvosto olisi taatusti puhuttu ympäri sydämeen vetoavilla puheilla.

Eli sellainen herttaisen leppoinen fantasiatarina, jossa oli pääsääntöisesti järkeviä ja ystävällisiä hahmoja. Jos etsit jotain pehmoista hyvän mielen luettavaa, tämä on hyvä valinta.

Mutta! Omasta mielipiteestäni huolimatta lisään, että kirjan alussa on kirjailijan tekemä sisältövaroitukset-osio, jonka voi aina lukaista varmuuden vuoksi.


Kirjan tiedot:
Catherine Bakewell: Flowerheart | HarperTeen 2023 | 345 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Fantastinen kesä : Loitsu
* YA-lukuhaaste : Ihana kansi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti