perjantai 1. tammikuuta 2016

Joulukooste

Tarkoitukseni oli julkaista tämä eilen, mutta unohdin juhlahumussa. :) Hauskaa uutta vuotta vain kaikille!


Madonluvut-blogin Serentis haastoi minut listaamaan älyttömiä joululahjatoiveita. Nyt listaa katsoessani kaksi ensimmäistä ovat kohtuullisen vakavia ja vain kolmas meni ihan älyttömyyksiin, mutta ne nyt tulivat ensimmäisinä mieleeni. Tarttukaa ihmeessä haasteeseen jos ette ole jo sitä tehneet!


Etsiskelin pitkää, koko vuoden 2016 kestävää lukuhaastetta, ja bongasinkin tämän. Kohtia on 40 eivätkä ne vaikuta mahdottomilta löytää, joten päätin haastaa sillä itseni. Haasteiden myötä saadut uudet lukukokemukset ovat aina kiinnostavia, mutta tykkään lisäksi ihan vain lisätä kirjoja haastelistoille. Tulee aina sellainen olo, että sainpas tehtyä jotain! En aio tähdätä siihen, että saisin kaikki 40 kohtaa täyteen. Luen mitä luen ja jos kirja sopii listaan niin hyvä niin.

Tuossa haasteessa oli pari niin periamerikkalaista kohtaa, että haluaisin suomalaistaa niitä vähän. Nämä ovat helppoja:

02. A National Book Award = A Finlandia Prize
06. A book translated to English = A book translated to Finnish

Mutta mikä sopisi näiden suomalaiseksi vastineeksi:

10. A New York Times bestseller
19. A book from Oprah's Book Club

Ehdotuksia otetaan vastaan!


Samalla bongausreissulla törmäsin From fiction to reality-haasteeseen, ja ajattelin tarttua siihenkin omaksi huvikseni. Haasteen tavoitteena on lukea kirjapareja. Yksi kirja on fiktiota, toinen faktaa. Kirjojen tulee liittyä jollain lailla toisiinsa esimerkiksi teeman, ajan tai paikan kautta. Vaikutti hauskalta, voisin haastaa itseni yrittämään kahta paria.

Toivottavasti en enää löydä kivoja haasteita, en muuten saa mitään suoritettua loppuun asti. Tänä vuonna kirjabingo taisi olla ainoa haaste, jonka sain suoritettua loppuun asti. No, eipä se mitään, ensi vuonna parempi onni ja etenkin enemmän suunnitelmallisuutta.Luettu & blogattu

Elämäkerrallinen sarjakuvaromaani italialaisesta maalarimestarista 1500-1600-lukujen taitteessa. Naishahmot ärsyttivät, muuten taidokas kuvitus.

Goottihenkisen kauhuleffan elokuvaversio. Teksti oli huonoa eikä pelottanut yhtään, mutta elokuvan katson joskus.

Kaksi miestä lähtee purjehdusretkelle ja vain toinen heistä tulee takaisin. Tunnelmallinen tarina, jonka loppu jää arvoitukseksi.

Ylläksen hiihtohississä murhataan nuori poika. Ihan kiva dekkari, jonka lukaisi nopeasti ja jonka lappilaisuudesta tykkäsin.

Kirjassa esitellään 10 tyttökirjailijaa, joiden lukijat kertovat omin sanoin lukukokemuksistaan. Nuo lukukokemukset olivat kiinnostavia, melkein harmittaa etten ole lukenut enempää tyttökirjoja.

Ylläksen kupeesta löytyy taas ruumiita. En lämmennyt tälle niin paljon kuin sarjan ensimmäiselle osalle, mutta äkkiä tämänkin luki.

Miina Supinen: Mantelimaa
Joulumaassa murhataan ja stripataan. Tykkäsin paljon kirjasta ja sen huumorista, loppu oli tosin turhan töksähtävä.

Milla Ollikainen: Pirunkuru
Kolariin suunnitellaan suurta kaivoshanketta ja tunturista löytyy ruumis. En pitänyt kirjan lopusta niin paljon kuin monet muut lukijat, mutta olihan tämä toki kevyttä ja nopeaa luettavaa.

Kerascoët & Hubert: Beauty
Kun haltia täyttää hartaimman toiveesi, asiat voivat mennä vain alamäkeen. Kauniisti kuvitettu sarjakuva, jossa perinteiset sadut saavat särmää.

Päivi Alasalmi: Joenjoen laulu
Kolme tarinaa saamelaisuudesta kolmella aikakaudella. Enemmänkin novellikokoelma kuin yhtäläinen romaani, mutta kuitenkin hyvin kiinnostava.

2 kommenttia:

  1. Tuo Popsugarin haaste on minusta ihana, olen vain älyttömän laiska, en jaksaisi naputella kohtia, kun sivulta ei saa kopsattua. Oprah's Book Club lista on netissä ja mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  2. Minä löysin yllättäen itsestäni niin paljon reippautta, että raapustin listan tuonne yläpalkin Haasteet 2016 sivuun. Jos innostut haasteesta niin kopsi sieltä! :) Täytyypä jossain välissä googlata tuo Oprahin lista.

    VastaaPoista