torstai 7. tammikuuta 2016

Lukusuunnitelmia 2016

Muutaman tällaisen koosteen nähtyäni innoistuin kirjoittamaan omani. Tykkään kaikenlaisista listoista ja suunnitelmista! Täytyy kyllä heti alkuun sanoa, että on erittäin todennäköistä etten saa kaikkia näitä haasteita suoritettua, mutta yritys hyvä kymmenen ja niin edelleen. 

Olen siis hairahtunut mukaan näihin haasteisiin:

Talven lukuhaaste - Tavoitteena on lukea kirjoja, joiden nimessä on syksy, joulu ja talvi. Tällä hetkellä on luettuna yksi syyskirja, mutta onneksi aikaa on vielä helmikuun loppuun saakka eikä kirjoja tarvitse olla kuin yksi per kategoria. 

Kansojen juurilla - Tavoitteena on lukea vähintään kolme kirjaa, jotka liittyvät alkuperäiskansoihin. Yhden kirjoista tulee liittyä saamelaisuuteen ja aikaa on elokuun alkuun asti. Tällä hetkellä luettuna kaksi kirjaa, joissa molemmissa käsitellään saamelaisia. Ajattelin, että se olisi vaikeinta. Joskus suorastaan yllätän itseni.

Seitsemännen taiteen tarinat - Tavoitteena on lukea elokuviin liittyvää kirjallisuutta ja/tai katsoa kirjoihin perustuvia elokuvia. Haasteessa on seitsemän tasoa ja aikaa on lokakuun alkuun. Tähän mennessä katsottuna yksi leffa ja luettuna yksi kirja, hyvä minä!

Hämärän jälkeen - Tavoitteena on lukea kauhukirjallisuutta, tasoja on kuusi ja aikaa on marraskuun alkuun. Tällä hetkellä saldona yksi kirja. Nyt pitäisi vähän tsempata tämän suhteen, en näköjään tartu kauhuun oma-aloitteisesti.

From fiction to reality - Tavoitteena on lukea fakta + fiktio kirjapareja, jotka liittyvät jollain lailla toisiinsa. Aikaa on koko vuosi. Haasteessa ei ole tasoja tai minkäänlaisia vaatimuksia määrän suhteen, mutta yritän saada luettua ainakin kaksi paria. Toisesta parista onkin jo luettuna se tietopuoli. En ole vielä päättänyt bloggaanko sitten molemmat samassa postauksessa, vai eri postauksissa mutta kuitenkin samana päivänä.

Reading Challenge 2016 - Listassa on 40 kohtaa, joista jokaiseen pitäisi vuoden aikana lukea yksi kirja. Toimii siis samalla periaatteella kuin esimerkiksi HelMetin lukuhaaste. Jotenkin kuitenkin miellyin tähän nyt enemmän.


Nyt sitten yritän hillitä itseni enkä ilmoittaudu mihinkään ennen kuin ainakin tuo Talven lukuhaaste on suoritettu! Paljon on kiinnostavan näköisiä haasteita, mutta kaikkeen ei ehdi.

Kirjakaapin kummituksen lukusuunnitelmat saivat minut kuitenkin pohtimaan oman kirjahyllyni tilaa. Niitä lukemattomia on liikaa. Ajaudun aina lainaamaan kaikkea kivaa kirjastosta, ja melkein unohdan oman hyllyni. Joten, ajattelin haastaa itseni lukemaan niitäkin kirjoja, jotka omistan. Sanotaan vaikka 12 kirjaa eli yhtä monta kuin vuodessa on kuukausia. Operaatio oman hyllyn selätys on alkanut!

Havahduin tuossa bloggaamisen aikana myös siihen, että luen lähinnä uutuuksia eli kuluvana vuonna ilmestyneitä kirjoja. Kiinnostavan näköisiä tunkee kirjastoon ajoittain ovista ja ikkunoista, ja siinä työn ohessa on niin helppo varata niitä tai napata mukaan. Jospa tuo oman hyllyn lukeminen auttaisi myös tähän. 

6 kommenttia:

 1. Oletpas ahkerasti haasteissa mukana!
  Minä hämmästyin viime vuoden lukemista tarkastellessani siitä, miten paljon tuli luettua uutta kaunokirjallisuutta. Haasteet ovat siitä(kin) hyviä, kun tulee valikoitua lukemisia vähän laajemmin. Ja omaa kirjahyllyä on aina kiva kaivella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin vähän liikaakin. :D Mutta toisaalta yhdellä kirjalla voi saada pisteitä useaan haasteeseen, joten ehkä tämä ei ole ihan mahdotonta!

   Sama täällä! Esimerkiksi juuri tuo kauhu on sellaista mitä en yleensä lue, joten nyt on hyvä syy laajentaa reviiriä ja tutustua uuteen.

   Poista
 2. Listasin viime tammikuussa 12 oman kirjahyllyn kirjaa, jotta lukisin edes ne omasta hyllystä. No, noista kirjoista ei tullut luettua lopulta yhtäkään, mutta onneksi sentään jokunen muu oma kirja pääsi lukuun asti. Taidan tänä vuonna vain lueskella muiden tekemiä listauksia ja jättää omat tarkemmat suunnitelmat tekemättä :) Tsemppiä haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kyllä, että en tee listaa niistä 12 kirjasta, jotka toivottavasti luen vuoden aikana. Lukemattomia on enemmän (...valitettavasti) ja saanpahan sitten valita fiiliksen mukaan. :)

   Poista
 3. Minä en ole vielä innostunut mistään haasteesta tänä vuonna. Nyt ei ole meneillään yhtään :) Jos vaikka pysyisin hetken erossa moisista.
  Kansojen juurilla tosin on alussa, luen nyt Valkoisen pilven maata, joka käsittelee, ainakin ohimennen, maurikansaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielähän sitä ehtii muuttaa mielensä! ;) Tai sitten pitää silmällä tulevia haasteita.

   Minäkin luin tuota Valkoisen pilven maata, mutta jätin sen sitten kesken. Taisin lukea ensimmäisen osan siitä ja todeta sitten, että nyt ei tämä kirja uppoa. Voi olla, että jatkan joskus myöhemmin siitä mihin jäin.

   Poista