sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikooste

Olenpas tehnyt hyviä lukusuunnitelmia tälle vuodelle, katsotaan miten niiden suhteen käy...

Sirri haastoi minut kertomaan viidestä kirjasta.

Itselleni poikkeuksellisesti eksyin Suomalaisen Kirjakaupan alennusmyyntiin sen viimeisenä päivänä ja viimeisenä tuntina tarkoituksenani löytää jotain itselleni. En yleensä osta kirjoja, koska ne ovat niin hiivatin painavia raahattavia muuttaessa. Ne, jotka hyllystäni löytyvät, ovat pääasiassa vanhempia ostoksia ja minulle jollain tavalla tärkeitä. Ja niin, on niitä lukemattomiakin toki silti kertynyt kun itsehillintä on pettänyt... Viime muutossa laatikoita oli muistaakseni seitsemän, ja vain koska olin perannut pakatessa pari laatikollista pois. Päätin silloin, että harkitsen tarkkaan kirjaostokseni ennen kuin muutan pysyvämmin jonnekin. Sitten kun on pysyvä työpaikka ja pysyvä asunto, hylly saa täyttyä uudelleen! Mutta nyt siis hairahduin kuitenkin ostamaan kolme kirjaa: Madeline Millerin Akhilleen laulun, Liz Williamsin Aavekauppiaan tyttären sekä Milja Kauniston Kalmantanssin. Olen lukenut kaikki, mutta halusin ne nyt omaan hyllyyni. Kaksi ensimmäistä aion lukea jossain välissä uudelleen ja päättää, jäävätkö ne pysyvästi tänne asumaan vai lahjoitanko ne sittenkin eteenpäin. Kalmantanssi on pysyvä lisä omaan pieneen kirjastooni.


Luettu & blogattu

Ongelmanuori kesälomalla. Voitti syystäkin vuoden 2015 Finlandia Juniorin, tätä oli niin mukava lukea vaikka mukana oli paljon murhetta.

Mirja Karna: Neljä valkoista koiraa Santiagon tiellä
Julia päättää kävelä pyhiinvaellusreitin Santiago de Compostelaan. Vaellusosuus oli kiinnostavaa, mystiset henkiset keskustelut puuduttavia.

Yksin Marsissa [elokuva]
"Ohops, yksi avaruusaluksen miehistön jäsen jäi Marsiin. Pärjäile!" Ihan hyvä ja viihdyttävä leffa, mutta kirja oli kuitenkin mielestäni parempi.

Alberto Angela: Rakkautta ja intohimoa antiikin Roomassa
Lempi leiskui ja lakanoissa piehtaroitiin jo tuhatkunta vuotta sitten. Viihdyttävä tietokirja, omituiset fiktio-osuudet hyppäsin suosiolla yli.

Nemo Rossi: Rooman sudet
Suomalainen teinikolmikko selvittää antiikin Roomaan liittyvää mysteeriä. Taisin olla turhan vanha tälle, nuoriin uponnee paremmin.

Toni Morrison: Luoja lasta auttakoon
Yönmusta Bride etsii miesystäväänsä ja itseään. Jossakin olisi voitu varoittaa siitä, että kirjassa on iljettävän yksityiskohtauksia kuvauksia lasten hyväksikäytöstä.


Luettu & bloggamatta

No onneksi tähän ei tule kuin yksi kirja. Alan Dean Fosterin romaaniversio uudesta Star Wars-leffasta on luettu, mutta en ole vielä ehtinyt kirjoittaa siitä mitään. Oli yllättävän kiireinen viikonloppu muutenkin kuin laiskottelusaralla. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti