perjantai 12. elokuuta 2022

Anna-Leena Härkönen: Takana puhumisen taito

Kansikuva.

Se tulee aina liian aikaisin.

Tämä on omaelämäkerrallinen novellikokoelma, mutta toimii vallan mainiosti vaikka ei olisikaan kiinnostut kirjoittajasta sinänsä. Minäkään en ollut vaan valitsin kirjan työkaverin suosituksesta. Hyvä kun suositteli ja aion suositella tätä myös muille hauskoja juttuja kaipaaville.

Kirjassa on kolmisenkymmentä lyhyttä novellia tai oikeastaan pakinaa, jotka keskittyvät takana puhumisen jaloon taitoon. Kukapa ei olisi joskus juoruillut, jos ei ääneen niin ainakin taivastellut naapureita ja sukulaisia (tai itseään) omassa mielessään.

Tykkäsin oikeastaan kaikista näistä! Huumori puri minuun ja novellit olivat juuri sopivan ilkeitä. Suosikkini olivat ehkä Hymiö (s. 37-40) ja Entä jos puutarhanhoito ei kiinnosta (s. 69), mutta valinta on oikeasti vaikea.


Totta hitossa ihmisestä puhuu takanapäin eri tavalla, jo aivan eri nuotilla, kuin edessä. Ja ei, kenelläkään ei ole niin paljon omia ongelmia, etteikö jossain välissä ehtisi vatvoa muutaman muunkin ongelmia.
(s. 23)


Huomasin takakannesta, että tämä kirja on ollut jaossa Kirjan ja ruusun päivänä vuonna 2014. Kiva, että joku on lahjoittanut tämän kirjastoon!


Kirjan tiedot:
Anna-Leena Härkönen: Takana puhumisen taito | Kirjakauppaliitto 2014 | 156 sivua | Kirjastosta

Luettu myös:
Kirjaretket, Kirjojen keskellä, Kirjahullun päiväkirja ynnä muut

Haasteet:
* Helmet 2022 : 39. novellikokoelma [47/50]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti