lauantai 26. maaliskuuta 2022

Tuomas Kilpi: Avaruusasema Ithal

Kansikuva.


Heräsin pienessä huoneessa,
jonka seinät alkoivat vähitellen
hehkua valoa.


Kirjan minäkertoja asuu avaruusasemalla, joka kiertää Ithal-planeettaa. Aseman asukkaat ovat tutkijoita, joiden tehtävä on selvittää, onko Ithal sopiva ihmisten asuttavaksi. Eräänä päivänä kertoja huomaa, että planeetalla ja asemalla tapahtuu outoja asioita.

Katsoin tuossa taannoin Helmet-kirjastojen vuosittain järjestämän Kirjareppu-tapahtuman ensimmäisen osan, jossa esiteltiin viime vuoden aikuisten kaunokirjallisuutta. Niistä bongaa hyviä kirjavinkkejä ja ennen kaikkea saa tietoa kirjoista, joita ei itse ole ehtinyt tai halunnut lukea, mutta joita voisi suositella kirjaston asiakkaille.

Yksi esitellyistä kirjoista oli tämä selkokirja, jonka halusin heti lukea. Selkokirjoissa ei ole tarjolla niin kovin paljon genrekirjallisuutta ja tämä on scifiä. Kaiken lisäksi tämä on kirjoitettu suoraan selkokirjaksi, eli se ei ole mukautus mistään teoksesta.

Mielestäni kirja oli hyvä ja pieneen sivumäärään on saatu mahtumaan jännittävä juoni. Tiivis tunnelma välittyy vähemmälläkin kuvailulla ja pidin siitä, että hahmoja ei oikeastaan kuvailtu ollenkaan. Kaikilla ei edes ole nimiä ja sepä antaakin lukijalle tilaisuuden kuvitella heidät minkä näköisiksi itse haluaa.

Eli komppaan Helmet-kirjaston suositusta! Tätä voi hyvällä syyllä suositella sellaiselle, joka haluaa lukea scifiä, mutta ei jaksa tai pysty lukemaan pitkää kirjaa.


Kirjan tiedot:
Tuomas Kilpi: Avaruusasema Ithal | Oppian 2021 | 94 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Helmet 2022 : 23. pieni kirja [22/50]
* Aakkoshaaste : A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti