maanantai 1. heinäkuuta 2024

Kesäkooste

Kesäkuussa päättyi kaksi lukuhaastetta. Hus hyllynlämmittäjiin luin seitsemän hyllynlämmittäjää, haastekoonti on täällä. Lukumatka menneisyyteen -haasteessa sain luettua täyteen koko bingoruudukon ja sen haastekoonti on täällä.

Muuten jäin kesäkuussa vähän jälkeen lukusuunnitelmistani, koska sain jostain kesäflunssan, joka veti sairauslomalle ja ihan sippiin viikoksi. Sen viikon aikana jäin kaiken lisäksi Vera Stanhope -koukkuun ja olen nyt katsonut sitä YleAreenasta joka viikonloppu... 

Kuukauden paras kirja oli Karin Bojsin Euroopan esiäidit, joka oli kiinnostava ja helposti lähestyttävä kirja Euroopan asuttamisesta ja kulttuurien kehittymisestä.

Seuraavaksi täytyy sitten tarttua niihin sateenkaarikirjoihin, jotka odottavat lukemistaan Queer-lukuhaasteeseen! Tällä hetkellä onkin kesken Simon James Greenin YA-kirja Heartbreak Boys, joka vaikuttaa ihan hupaisalta. Minua kyllä vähän ärsyttää se, että kirjan nimeä ei ole suomennettu mitenkään! 


Luettu

Omasta hyllystä lahjoituksena kirjaston kokoelmaan, koska minusta tämä oli loppujen lopuksi aika tylsä.

Tosi kiinnostava kirja Euroopan asuttamisesta ja naisten roolista esihistoriassa.

Mokumokuren: The Summer Hikaru Died, Vol. 3
Kauhumanga jatkuu. Tässä osassa yhä useampi ihminen alkaa aistia "Hikarun" läsnäolon, joka houkuttelee paikalle muitakin henkimaailman olentoja. Yoshiki kriiseilee, koska "Hikaru" ei tunnu tekevän eroa elämän ja kuoleman välille. Sama sielu, eri muoto, on hänen selityksensä. Sarjan tekijä on todella hyvä luomaan kaikkialla leijuvan uhan tuntua. Päällisin puolin kylässä on kuuma ja rauhallinen kesä, mutta pinnan alla ja varjoissa piilee vaikka mitä.

Yhden yön nuorten/nuorten aikuisten kirja, jossa oli niin paljon tapahtumia, että kirja olisi voinut olla pidempikin.

Sateenkaarevassa YA-kirjassa juhlittiin queer-iloa, joka jäi kyllä vähän vakavampien teemojen alle.

Laura Suomela: Kiss my juhannus
Plussaa YA-juhannussekoilulle mutkattomasta menkkapuheesta, miinusta kissajuonesta.

Pirjo Tuominen: Puutalokaupungin naiset
Lappeenranta-keskeinen historiallinen kirja oli liian luettelomainen omaan makuuni.

Aylan esihistorialliset seikkailut olivat kiinnostavia, Jondalarin omaan täydelliseen napaansa (tai oikeastaan vähän alemmas) tuijottelu ei.

Sylvia Douyé & Paola Antista: Sorceline, osa 3. Tyttö joka etsi itseään
Jotenkin en vain saa kiinni tästä nuorten sarjakuvasarjasta. Kuvitus on hienoa, mutta tarina tuntuu hyppivän paikasta ja henkilöstä toiseen. Ehkä tämä on niitä sarjoja, jotka olisi parempi lukea alustaan loppuun yhdellä kertaa? Sinänsä tarinan maaginen maailma on kyllä kiinnostava, juonessa vain on vaikea pysyä mukana.

Näppärä pieni tietopaketti dinosauruksista ja paleontologin työstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti