torstai 9. maaliskuuta 2023

Robert Thorogood: Thamesjoen murhat

Kansikuva.


Rouva Judith Potts oli seitsemänkymmentäseitsemänvuotias ja täysin tyytyväinen elämäänsä.

Judith Potts kuulee iltauinnillaan, miten hänen naapurinsa ammutaan. Koska poliisi ei tunnut saavan mitään aikaan, Judith päättää löytää murhaajan itse. Pian murhia onkin useampi.

Dekkarit eivät edelleenkään ole se genre, johon tarttuisin ensimmäisenä, mutta jokin tässä kuitenkin vetosi minuun. Nimi? Kansikuva? Cozy crimeä lupaava takakansiteksti? Miss Marple -henkisen tarinan lupailu oli kyllä vähän liioittelua, koska Judith on kuitenkin varsin erilainen hahmo kuin neiti Marple. Marlowkaan ei ollut mikään pikkukylä.

Joka tapauksessa viihdyin kirjan seurassa vallan mainiosti. Vaikka tarinassa tapahtuu useampi murha, on ote leppoisa ja kotoisa. Judith harrastaa uimisen lisäksi ristikkojen laatimista ja onkin, totta kai, usein terävämpi kuin poliisit. Hänkään ei kuitenkaan pärjää yksin ja niinpä murhaklubin jäsenten määrä kasvaa pian kolmeen. Samalla Judith huomaa saaneensa uusia ystäviä.

Pidin kirjan hahmoista ja juonikin toimi. Se ei sinänsä tarjonnut suuria yllätyksiä ja arvasin kyllä, millainen koira murhiin oli haudattuna. Ei se lukemista haitannut, koska Judithin ja hänen ystäviensä seikkailuja oli niin kiva lukea.


Becksin hymy hyytyi. Puhdasverisenä englantilaisena naisena hän tiesi, ettei teepyyntöä sopinut torjua minkäänlaisissa olosuhteissa.
(s. 152)


Varasinpa jatko-osankin, jonka pitäisi ilmeisesti ilmestyä vielä tänä vuonna.


Kirjan tiedot:
Robert Thorogood: Thamesjoen murhat | Siltala 2022 | 335 sivua | Kirjastosta
Englanninkielinen alkuteos: The Marlow Murder Club (2021) | Suomennos: Hilkka Pekkanen

Luettu myös:

Haasteet:
* Helmet 2023 : 12. Kirjan nimi liittyy veteen [19/50]

2 kommenttia:

  1. Thorogoodin dekkaria lukiessa ei voinut välttyä nti Marplen ihastuttavan hahmon haahuilusta taka-alalla, vaikka tätitrio on kaikin puolin herttainen. Pieni yllätysmomentti lopettaa tarinan pisteenä i:n päälle. Hyvänsuopea ja revittelemätön perusdekkari.

    VastaaPoista