sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Henna Karppinen-Kummunmäki: Sydänsurujen historia

Kansikuva.


Yhtenä aamuna istuimme vierekkäin sohvalla itkemässä.

Ainakin tuo kirjan ensimmäinen lause sopii sen teemaan eli sydänsuruihin kautta historian. Tietokirjan aihe oli kiinnostava, mutta en pitänyt kaikista kerronna keinoista, jotka kirjaan oli valittu.

Kirja on jaettu karkeasti eri aihepiirejä käsitteleviin lukuihin kuten mustasukkaisuus ja toivoton rakkaus henkilöön, joka ei rakasta takaisin. Pidin etenkin niistä osuuksista, joissa kerrottiin todellisista ihmisistä. Osa kirjan esimerkeistä oli nimittäin fiktiivisiä ja nostettu esimerkiksi rakkausromaaneista.

Eri aikakausien käsitykset rakkaudesta ja avioliitosta olivat kiinnostavaa luettavaa. Joukkoon mahtui niin kruunupäitä kuin niin sanottuja tavallisia kansalaisiakin, joista on tietenkin vähemmän historiallista lähdeaineistoa. Rakkaus ja sen puute ovat ei ehkä niin yllättäen vaikuttaneet jopa politiikkaan.

Omaa lukukokemustani häiritsi eniten se, että kirjailija toi omat ihmissuhdedraamansa niin vahvasti osaksi kerrontaa. Kirjailijoiden omakohtaiset kokemukset eivät aina häiritse lukemistani, mutta nyt mentiin niin henkilökohtaisiin asioihin, että tunsin itseni vastentahtoiseksi tirkistelijäksi. 

Tyyli on tietenkin valittu kirjaan harkiten ja aivan varmasti toiset pitävät siitä. Minä hyppelin nämä kohdat yli sitä mukaa kun niitä tuli vastaan.

Eli aiheeltaan ja sisällöltään kiinnostava, mutta omalla kohdallani kerronta ei aina toiminut.


Kirjan tiedot:
Henna Karppinen-Kummunmäki: Sydänsurujen historia | SKS Kirjat 2022 | 260 sivua | Kirjastosta

Luettu myös:
Ainakin Kirjakaapin kummitus

Haasteet:
* Helmet 2023 : 6. Kirjan kansikuvassa on vaate tai kirjan nimessä on jokin vaate [20/50]
* Lukumatka menneisyyteen 2023: 24. Kirjan kansi(kuva) miellyttää sinua
Kansikuva on maalaus, Laslett John Pottin (1837-1898) Napoleon's Farewell to Josephine. Nappivalinta tämän kirjan kanneksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti