keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Haastekoonti: Hämärän jälkeen

 
3.11.2015-2.11.2016


Vuosi sitten Orfeuksen kääntäpiiri-blogi haastoi lukemaan kauhukirjallisuutta. Ilmoittauduin mukaan itseni haastaakseni, en nimittäin liiemmin lue kauhukirjallisuutta ja kauhuleffoista sanoudun irti kokonaan.

Luin haasteeseen nämä:
[Ihmissusi]

Näistä ainoastaan Tohtori Moreaun saari on luettu nimenomaan tätä haastetta varten. Halusin lukea vielä sen viidennen kirjan päästäkseni ihmissudeksi. Sain myös samalla hieman lisää kirjallista yleissivistystä klassikkoteoksen myötä. Through the Woods ja Monstress: Awakening tuli luettua työkaverin suosituksen ja ennen kaikkea kauniin kuvituksen vuoksi. Crimson Peakin luin uteliaisuudestani, koska elokuvan DVD ei tainnut olla vielä saatavilla. Elokuvan katsoin muuten pikakelauksella ja ihan vain siksi, että Tom Hiddleston. Demon Roadin lainatessani oletin sen olevan fantasiaa, mutta se olikin kauhufantasiaa, paino kauhussa. Se oli kuitenkin sen verran hyvä kirja, että luen sarjan seuraavan osankin.

No, tulipahan tässä vuoden mittaan todettua ainakin se, että kauhu ei tosiaan ole oma genreni! En näköjään tartu siihen edes haasteen vuoksi ilman jotain oikein erityistä syytä. Eipä se mitään, eihän kaikkien onneksi tarvitse tykätä kaikesta.

Kiitos mielenkiintoisesta haasteesta!

2 kommenttia:

 1. Minäkin koetin lukea Tohtori Moreaun saarta (jo ennen tätä haastetta), mutta se jäi kesken. Tarina tuntui liian oudolta minun makuuni, enkä vain saanut kirjaa luetuksi vaikka se oli tosi lyhyt. :) Hieno kirjasaalis sinulle kertyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä itsekin kirjaa aloittaessani, että mitähän tästäkin tulee... Ehkä se johtuu siitä, että olin tuskallisen tietoinen siitä, ettei tuollainen eläinten muuttaminen ihmisiksi olisi mitenkään mahdollista Moreaun keinoin. Yritin pitää mielessä kirjan iän ja se auttoikin antamaan anteeksi sellaisia asioita, joiden vuoksi olisin jättänyt uudemman kirjan kesken.

   Olen vähän yllättynyt, että luin vahingossa noinkin "monta" kauhuksi laskettavaa kirjaa! :D

   Poista