keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kesäkooste


Hupsista heijaa, niin se bloggaaminen jäi kiireessä. Jäi kyllä lukeminenkin aika vähälle eli ei niin hirveästi olisi ollut kirjoitettavaakaan. En edes oikein tiedä mitä tein kesäkuussa, mutta ilmeisesti jotain kuitenkin kun aika on lentänyt ohi.

Nyt olen kuitenkin lomalla ja luulisi jostain löytyvän aikaa kirjoillekin!


Kesäkuun luetut & blogatut

Timo Parvela: Sammon vartijat-sarja
Ja ei muuta kuin Sampoa pelastamaan ja Louhi päihittämään. Vetävä varhaisnuorten/nuorten fantasiatrilogia, jossa seikkaillaan Kalevalan hengessä. (ja nämäkin on luettu huhtikuussa. mikä häpeä.)


Kesäkuun luetut & bloggaamattomat

Kirjat:

Milja Kauniston Piispansormus, Enni Mustosen Emännöitsijä ja Matt Sewellin Pöllöt. Näistä on kyllä tarkoitus kirjoittaa jahka ehdin! Hieman masentaa kun kokonaisen kuukauden lukusaldo on vaivaiset kolme kirjaa, joista yksi on vielä kuvitettu...

Sarjakuvat:

Uusin Nemi-albumi Kuin lumottuna sekä mangasarjojen Until Death Do Us Part'n seitsemäs osa ja Deadman Wonderlandin kahdeksas osa. Näistä en taida blogata sen kummemmin, mutta hyviä olivat molemmat. DW:n painojälki se jaksaa aina ihastuttaa.


Hamassa tulevaisuudessa

Suunnittelin tosiaan kirjoittavani noista kolmesta kirjasta kun ehdin. Niistä kuitenkin on jotain sanottavaakin.

Lukemistakin ajattelin taas harrastaa ja aloitinkin juuri Mirkka Lappalaisen Jumalan vihan ruoska: Suuri nälänhätä Suomessa 1695-1697. Sattui silmään kirjastossa ja oli ihan pakko lainata. Ei mitenkään iloinen aihe, mutta hurjan kiinnostava. En ole perehtynyt nälkävuosiin aiemmin, joten tämän lukeminen menee suorastaan oppimisen puolelle.

2 kommenttia:

 1. Minullakin on hyllyssä odottamassa Mirkka Lappalaisen kirjoja, ilmeisesti ovat hyviä?

  Onko tuo Louhi-sarja aikuisestakin kiinnostava vai sopisiko paremmin lasten kanssa kuunneltavaksi? Toisaalta minä harrastan aika paljon nuorten kirjoja, että varmaan tykkäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Jumalan vihan ruoska on ainoa lukemani Lappalaisen kirja, ja ainakin se oli hyvä. Selkeästi ja perusteellisesti kirjoitettu, jäi sellainen tunne, että opin juuri jotain uutta opiskelematta.

   Minusta tuo Parvelan sarja sopii aikuisellekin luettavasti. Alku on hieman, no, lapsellisemman tuntuinen kuin sarja sitten loppujen lopuksi onkaan. En myöskään suosittelisi sarjaa kovin pienille (sanotaan nyt alle 10, toki riippuu vähän lapsesta), se on välillä niin synkkä ja pelottavakin.

   Poista