keskiviikko 28. helmikuuta 2024

Ai Tanaka: King in Limbo vol. 01

Kansikuva.

Jos pidit Inception-leffasta, saatat hyvinkin pitää Ai Tanakan King in Limbo -sarjasta! Tai ainakin tästä sen ensimmäisestä osasta, jonka englanninkielinen käännös ilmestyi ihan äsken.

Tässäkin sukelletaan uniin, mutta tarkoitus on hieman toinen kuin Inceptionissa. Vuosi on 2086 ja ihmiskunta on vasta toipumassa oudosta unitaudista, joka vei hautaan miljoonia ihmisiä. Vastalääkkeen keksi limbon kuninkaana tunnettu Rune Winter, jolla on paitsi aivan mahtava nimi, myös hyvin ainutlaatuinen kyky.

Mikäpä epidemiatarina tämä olisi, jos unitauti ei tekisi paluuta. Kersantti Adam Garfield herää pommituksen jälkeen vailla toista jalkaansa ja uuden tehtävän edessä. Unimaailmaan ei koskaan sukelleta yksin ja kappas vain, Adam osoittautuu täydelliseksi pariksi Runelle. Ensin erakoitunut mies on kuitenkin houkuteltava takaisin ruotuun.

Sarjan ensimmäisenä osana tässä pitkälti pohjustetaan juonta ja tarinan maailmaa, jotka vaikuttivat hyvin kiinnostavilta. Tässä on myös koko joukko juoni- ja hahmotrooppeja, joista tykkään. Tulevaisuus! Uhkaava pandemia! Salaliittoja! Parivaljakko, joka vaikuttaa toistensa vastakohdilta! Pakko opetella työskentelemään yhdessä!

Pidin Tanakan piirrostyylistä: hahmot oli helppo erottaa toisistaan, he olivat oikeasti erinäköisiä sivuhenkilöitä myöten, ja tarinaa oli helppo seurata kuvapaneelista toiseen. Sivuilla myös näytetään, miten Adam opettelee liikkumaan jalkaproteesin kanssa eikä proteesia yritetä mitenkään piilotella tarinan kuvituksessa.

Kuvassa hengästynyt mies kumartuu jalkaproteesin päälle.

Eli tykkäsin tästä todella paljon ja luen ehdottomasti seuraavankin osan!


Kirjan tiedot:
Ai Tanaka: King in Limbo vol. 01 | Kodansha 2024 | 333 sivua | Kirjastosta
Japaninkielinen alkuteos: Limbo the King vol. 01 (2017) | Englanninkielinen käännös: Alani Oloye

Haasteet:
* Helmet 2024 : 31. Kirjassa on vammainen henkilö [23/50]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti