perjantai 26. toukokuuta 2023

Natasha Alterici [ja muut]: Heathen

Kansikuva.


Aydis suutelee parasta ystäväänsä ja jää kiinni itse teosta. Kotikylään ei ole paluuta ja hän päättää löytää ongelmien alkulähteen eli ylijumala Odinin.

Viikinkivaihde jäi hetkellisesti päälle ja vallan ilahduin, kun löydin kirjaston OverDrivestä tämä sarjakuvaromaanin. Tässä yhdistyvät viikingit, feminismi ja queer-teemat.

Aydisin ensimmäinen sankariteko on vapauttaa Odinin kiroama valkyyria Brynhild. Tarina saa sen jälkeen kertojakseen useamman naishahmon. Juoni kiertyy Aydisin ympärille hänen matkatessaan etsimään oikeutta maailmansa naisille ja LGBT+ -vähemmistöille.


Kuvassa Aydis ja Brynhild.
Aydis ja Brynhild.
(s. 37)


Matkan varrelle mahtuu muodonmuuttajia, jumalia ja muita yliluonnollisia olentoja. Pidin tarinan maailmasta, jossa maaginen on arkea, mutta kuitenkin erikoista. Viikinkien perinteitä uhkaa etelästä leviävä kristinusko, jota Odinkin pelkää.

Tarina ei ole mitenkään hienovarainen teemojensa suhteen, mutta eipä se lukemista haitannut. Loppu tapahtui hieman turhan nopeasti omaan makuuni, mutta jäi sopivan avoimeksi. 

Sarjakuva on ilmestynyt alun perin osissa ja piirrosjäljestä huomaa, että aikaa on kulunut ja tyyli hieman muuttunut. Rosoinen jälki sopi hyvin viikinkimaailmaan ja pidin etenkin siitä, miten eläimet oli piirretty.


Kuvassa kaksi puhuvaa sutta.
Maailmanlopun sudet.
(s. 31)Kirjan tiedot:
Natasha Alterici [ja muut]: Heathen | Vault Comics 2022 | 340 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Queer-lukuhaaste 2023 : Vähälle huomiolle jäänyt
* Fantastinen kesä 2023 : Naispäähenkilö

2 kommenttia:

  1. Onpas tosiaan miellyttävällä tavalla rouhea piirrosjälki. Olen tosi nirso sarjakuvien suhteen juuri piirrosjäljen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! Jos en tykkää piirrosjäljestä, sarjis jää kyllä lukematta vaikka olisi kuinka kehuttu.

      Poista