torstai 28. heinäkuuta 2022

Eli Easton: Robby Riverton: Mail Order Bride


"It was from Aunt Dinah's quilting party, I was seeing Nellie home!"

Vuosi on 1860 ja Robby Riverton on väärässä paikassa väärään aikaan. Hän pakenee New Yorkista verenhimoiset gangsterit kintereillään ja naamioituu olosuhteiden pakosta postimyyntimorsiameksi. Tulevan sulhasen veli, sheriffi Trace Crabtree, huomaa heti, että hehkeä Rowena ei ole ihan sitä, mitä väittää olevansa...

Okei, tämä kirja on täsmälleen sellainen kuin kansikin lupaa. Historiallista ja vähän jännittävääkin huumoriromantiikkaa, jossa on "neito" pulassa, komea sheriffi ja nopeasti eteenpäin kiitäviä tapahtumia. Robby pistää tuulemaan ja valloittaa koko Crabtreen perheen ja Tracen sydämen. Eli tämä oli kaikkea sitä, mitä tältä halusinkin.

Robby on näyttelijä, joten tällaisen sanotaan nyt vaikka luonneroolin ottaminen sujuu häneltä kohtuullisen kivuttomasti. Tarinassa ei ole kyse sukupuoli-identiteetin löytämisestä tai muuttumisesta, Robby vain pukeutuu väliaikseksi vähän erikoisempaan valeasuun. Samalla hän puuttuu Crabtreen perheen sikailevaan menoon, jossa äidittömäksi jääneet pojat eivät ole oppineet mitään tapoja isältään tai vaimoiltaan.


"Thing is, Rowena, we ain't much for airs and graces," Pa-Pa said, lookin at Robby with a wary expression.

"That's the marvelous thing about life. You can always learn." Robby scooped eggs onto his plate.
(s. 89)


Perheellä on myös salaisuus, joka osoittautui yllättäväksi ja todella hilpeäksi.

Minusta kirja oli hauska ja romanssi toimi hyvin. Tykkäsin siitä, että sen paremmin Robby kuin Tracekaan ei ole kokematon ja punasteleva poikanen. Kumpikin tietää, mitä haluaa, ja kirjassa on parikin seksikohtausta. Heidän välilleen luotu dynamiikka toimi hyvin ja pidin kirjan yllättävästä lopusta.


Kirjan tiedot:
Eli Easton: Robby Riverton: Mail Order Bride | Pinkerton Road 2018 | 217 sivua | Netistä, jos nyt rehellisiä ollaan

Haasteet:
* Queerlukuhaaste 2022 : Trooppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti