tiistai 31. lokakuuta 2017

Lokakooste

Karo Hämäläisen Marraskuun lukuhaaste on taas täällä. Tavoite on lukea vähintään 30 sivua päivässä, joka päivä. Viime vuonna tein aiheesta viikkopäivityksiä ja ajattelin, että samalla mennään nytkin.


Kasvavasta lukupinostahan on joskus vaikea valita mitään, eikös juu? Sitä vain tuijottaa kirjoja eikä osaa sanoa millaisella lukutuulella on. Joko jostain kirjablogista tai sitten muusta keskustelusta jäi mieleeni neuvo, jota ajattelin kokeilla marraskuussa. 

Ideana on valita pinosta sellainen kirja, joka on mahdollisimman kaukana siitä, mitä viimeksi luki. Tällä tavalla lukemiseen tai aiheisiin ei kyllästy, ja lukutuulen voi yrittää pakottaa puhaltamaan. Kriteerit ovat vapaat eli voi valita vaikka eri genren tai eri maasta tulevan kirjailijan. Ihan mielenkiinnosta kokeilen miten tämä käytännössä itselläni toimii! Lukupino on tälläkin hetkellä melko monipuolinen, joten sen puolesta ei ole ongelmaa.

Tällä hetkellä minulla on kesken J. K. Rowlingin Ihmeotusten alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus. Muita käsikirjoituksia ei ole lukupinossa, mutta jos mennään vähän vaikeamman kautta (no ei ole oikeasti vaikeaa!) niin voisin lukea seuraavaksi esimerkiksi miehen kirjoittaman kirjan tai kirjan, jonka tapahtumat eivät sijoitu Amerikkaan. Tai kotimaisen kirjailijan kirjan. Tai sellaisen kirjan, jonka tapahtumat sijoittuvat nykypäivään. Tai jospa valitsen nuo kaikki? Vaihtoehtoja riittää.


Luetut & blogatut

Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa
"Olen oikeastaan aina halunnut olla nainen." Kauniilla kielellä kirjoitettu tarina vaikeasta aiheesta.

Tiina Raevaara: Laukaisu
Perhesurman aamuna. Pieni, hyvin kirjoitettu tarina kauheasta aiheesta.

Tove Jansson: Muumit: parhaat sarjakuvat väreissä
Kolme muumitarinaa. Hauskaa mustaa huumoria!

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Salaisuus (Kepler62 #6)
Avaruusseikkailun päätösosa. Ehkä vähän turhan paljon tavaraa yhteen kirjaan, piti kuitenkin otteessaan loppuun saakka.

Kati Tervo: Iltalaulaja
Taiteilijan ja maalaistytön yhteinen kesä. Leppoisaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti