torstai 28. syyskuuta 2023

Lynn Messina: Jadetikarin arvoitus (Beatrice Hyde-Clare ratkaisee #02)

Kansikuva.

Beatrice Hyde-Claren asema hänen setänsä perheessä oli muuttunut yhden ainoan tarinan vuoksi.

Perheelleen kertomansa pienoisen valheen vuoksi Beatrice Hyde-Clare törmää taas ruumiiseen. Tai oikeastaan se kaatuu sisään sanomalehden toimitukseen tikari selässään. Bea ei voi vastustaa murhamysteeriä ja saa taas etsiväkumppanikseen häikäisevän Kesgraven herttuan.

Tykkäsin paljon sarjan ensimmäisestä osasta ja onpas kiva, että jatkoa seurasi näin nopeasti! Kolmas osa on tulossa keväällä ja toivottavasti sarjan suomentaminen jatkuu senkin jälkeen.

Ensimmäisessä osassa liikuttiin regency-Englannin maaseudulla. Tarina jatkuu joitakin viikkoja myöhemmin Lontoossa, jossa Bea yrittää pyristellä vapaaksi hätävalheestaan. Hänen sukulaisensa ovat nimittäin vallan ilahtuneita hänen kuvitteellisesta, traagisesta romanssistaan ja yrittävät jäljittää sen toisen osapuolen. Etenkin Bean täti on innoissaan asiasta ja hän onkin niin överi hahmo, että nauratti oikeasti.

Epätoivoinen Bea päättää jättää lehteen mielikuvitussulhonsa kuolinilmoituksen ja kohta hänen edessään makaa yläluokkainen keikari erittäin kuolleena.


Bea alkoi heti suunnitella seuraavaksi päiväksi retkeä British Museumiin. Hänen täytyisi tietenkin mennä yksin. Hänen perheensä huolestuisi, jos hän osoittaisi kohtuuttoman suurta mielenkiintoa museon veitsikokoelmaa kohtaan.
(s. 45)


Kirjan alku oli hieman pitkäveteinen, koska edellisen osan tapahtumia kerrattiin niin pitkään. Kun niistä päästiin yli, juoni ja huumori lähtivät taas suorastaan lentoon. Tämä oli ihanan kevyttä luettavaa ja tykkään Beasta todella paljon. Hän on tarkkanäköinen ja hyvin tietoinen omasta asemastaan.

Tarinassa nouseekin esiin sekä yhteiskuntaluokkien että sukupuolten eroja. Bean piirit ja mahdollisuudet ovat paljon pienemmät kuin Kesgraven, jonka valta tuntuu välillä olevan melkein rajaton. Näiden kahden välinen sanailu on hauskaa luettavaa ja odotan sitä, miten he lopulta päätyvätkään yhteen.


Kirjan tiedot:
Lynn Messina: Jadetikarin arvoitus | Aula & Co. 2023 | 270 sivua | Kirjastosta
Englanninkielinen alkuteos: A Scandalous Deception (2018) | Suomennos: Nelli Hietala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti