keskiviikko 30. elokuuta 2023

Nagabe: The Girl from the Other Side: Siúil, A Rún. vol 01-06

Kansikuva.

Kahtia jakautuneessa maailmassa kukaan ei ole turvassa. Metsän siimeksessä asuvat niin hirviöt kuin pieni tyttökin, jonka perässä kaikki tuntuvat olevan.

Lainasin tuon sarjan ensimmäisen osan OverDrivestä hienon kannen perusteella ja hyvä kun lainasin! Luinkin sitten yhteen menoon kaikki kuusi osaa ja tein hankintapyynnön sarjan loppuosiin. Eli kyllä, tykkäsin todella paljon.

Sarjakuvan tarinan maailma on jakautunut kahtia. Ihmiset elävät muurin sisällä ja mustanpuhuvat olennot sen ulkopuolella. Ihmiset kammoamat ja vainoavat olentoja, joiden kosketus muuttaa ihmiset niiden kaltaisiksi.

Tarinalla on kaksi päähenkilöä. Shiva on pieni metsään hylätty tyttö, joka on vakuuttunut siitä, että hänen tätinsä tulee vielä joku päivä hakemaan hänet. Hänestä huolehtii olento, jota Shiva kutsuu opettajaksi. Opettaja on ehkä ollut joskus ihminen, mutta ei taatusti ole enää.

Kuvassa tyttö ja pitkä, musta hirviömäinen hahmo.
Shiva ja opettaja.
(vol. 01, s. 13)Pidin molemmista hahmoista ynnä muista, joita tarinaan ilmestyy. Juoni etenee koko ajan vaikka osa ajasta vietetäänkin kotoisasti mökkeillen. Tai no, koitoisasti ja kotoisasti kun toinen on pikkulapsi ja toinen hirviö, joka ei voi koskea häneen... Opettaja tekisi mitä tahansa suojellakseen Shivaa, mutta väkivaltaisia ratkaisuja on vaikea selittää lapselle. Taustalla kulkee useampikin arvoitus Shivasta olentojen alkuperään.

Tykkäsin myös piirrosjäljestä. Juonta ja ruutuja on helppo seurata ja synkähkö yleisilme tukee hienosti tarinaa.


Kirjan tiedot:
Nagabe: The Girl from the Other Side: Siúil, A Rún. vol. 01-06 | Seven Seas 2016-2018 | 184-186 sivua | Kirjastosta
Japaninkielinen alkuteos: Totsukuni no shojo (2016-2018) | Englanninkielinen käännös: Adrienne Beck

Haasteet:
* Fantastinen kesä 2023 : Maailma täynnä magiaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti