lauantai 19. elokuuta 2023

F.T. Lukens: So This Is Ever After

Kansikuva.

I'd been envisioning what it would be like to behead the Vile One since the old wizard had shown up at my door the day after I turned seventeen and told me my destiny – that I would be the person who ended the dark shadow of evil that ruled our realm.

Paha on päihitetty ja Arekista on tullut puolivahingossa kuningas. Harmi kyllä kruunun myötä hänen päälleen lankeaa myös kirous. Sielunkumppaniin on sitouduttava ennen 18-vuotissynttäreitä tai kuolo korjaa hänetkin.

Tässäpä YA-fantasia, joka on aivan kertakaikkisen täynnä fantasiakliseitä. Mikä onkin muuten kirjan pointti. Oikeastaan tätä voisi sanoa epilogiksi sellaiselle tyypilliselle matkafantasialle, jossa reissataan kaveriporukan kanssa ympäri maita ja mantuja ennen kuin pahis viimein teilataan.

Arekin kliseehahmoista koostuva seurue on suorittanut tehtävänsä ja nyt pitäisikin löytää kuninkaalle puoliso kolmessa kuukaudessa. Eipä ole suuri spoileri sanoa, että se löytyy hyvin läheltä ja Arek viettääkin koko tarinan haikailemalla velhobestiksensä Mattin perään.

Sinänsä pidin kirjan ideasta, mutta en niinkään toteutuksesta. Kirja lähtee siitä, että tämä porukka tuntee jo toisensa, joten lukijalle jää käteen valmis paketti, jota ei syvennetä mihinkään suuntaan. Kaikilla on noin yksi luonteenpiirre ja fantasiapakasta vedetty ominaisuus (velho, ritari, varas jne.) sekä tietenkin loppumaton varasto nasevia ja ah niin hauskoja repliikkejä.

Nopealukuinen kirja, mutta lukukokemuksena aika mitäänsanomaton.


Kirjan tiedot:
F.T. Lukens: So This Is Ever After | Margaret K. McElderry Books 2022 | 341 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Fantastinen kesä 2023 : Suosikkitrooppisi
Wanha kunnon "friends to lovers".
* YA-lukuhaaste 2023 : Kirjassa on kaveriporukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti