sunnuntai 27. elokuuta 2023

Jennifer Donnelly: Kirjaan kadonnut

Kansikuva.

Olipa ikuisesti kaksi sisarta, Rakkaus ja Kuolema, jotka pelasivat ikivanhassa, rapautuneessa palatsissa iankaikkista peliä.

Belle saa Hirviöltä lahjaksi kirjaston, jossa on aivan erityisen mystinen kirja. Se tempaa Bellen sivujensa väliin osaksi tarinaa, jota kirjoittaa itse Kuolema.

Kaunotar ja hirviö on aivan ehdottomasti suosikkeja Disneyn animaatioelokuvista. Sain lapsena sen VHS-kasettina, joka kului käytössä loppuun asti. Tähän perustuva live action -leffa olikin sitten suuri pettymys joka tavalla.

Tämä kirja perustuu enemmän live actioniin ja ilmestyi samana vuonna leffan kanssa. Kirja jäi mieleeni vaikken sitä silloin lukenutkaan. Tämä on sellainen missing scene -tarina eli tarina, joka on tapahtunut jossain leffan kohtausten välissä.

Tarina on pullollaan viittauksia klassikoihin Hamletista Danteen ja Moliéreen, Belle ja Hirviö kun ovat lukeneet ne kaikki. Belle jopa osaa Hamletin ulkoa, taito, josta on yllättävää hyötyä kun hän tempautuu löytämäänsä kirjaan. Mietin lukiessani sitä, että kuinkahan moni nuori kiinnostuu Bellen iciwanhoista suosikeista.

Bellen seikkailut kirjan sisällä ovat ihan jännittäviä ja niiden lomassa kuvataan arkea Hirviön linnassa. Belle ja Hirviö tiuskahtelevat toisilleen milloin mistäkin, mutta löytävät myös mieluista yhteistä tekemistä. Tarinan lopussa Belle joutuukin ei niin yllättäen valitsemaan täydelliseltä vaikuttavan kirjamaailman ja oman todellisuutensa välillä.

Kirjan luki äkkiä ja tarina oli ihan mukiinmenevä. Siitä en pitänyt kovin paljoa, että Bellen lukuharrastus tuodaan monesti esiin negatiivisessa valossa. Tuntui siltä, että jokaisella oli mielipide siitä, paljonko kirjoja saa lukea.


Kirjan tiedot:
Jennifer Donnelly: Kirjaan kadonnut | Sanoma Media Finland 2017 | 329 sivua | Kirjastosta
Englanninkielinen alkuteos: Beauty and the Beast, Lost in a Book (2017) | Suomennos: Saara Pääkkönen

Haasteet:
* Helmet 2023 : 32. Kirja kertoo asiasta, josta haaveilet [45/50]
Olisihan se saada oma kirjasto ja/tai päästä mukaan kirjan tarinaan.
* Fantastinen kesä 2023 : Kirjassa on kirjoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti