torstai 9. helmikuuta 2023

Keezy Young: Taproot

Kansikuva.

Blue on sekä rakastunut bestikseensä Hamaliin että kuollut. Haamuna olo ei ole hassumpaa, koska Hamal näkee ympärillään leijuvat kummitukset. Kyky voi kuitenkin olla vaaraksikin.

No tämä oli vähän sellainen sarjakuva, että tulipahan luettua. Tartuin tähän, koska kannessa lupailtiin aaveen ja puutarhurin välistä romanssia. Ei niitä ihan joka päivä tule vastaan.

129 sivua luki hetkessä ja asioita tapahtui, mutta niihin ei pysähdytty kuvan tai tekstin keinoin juuri ollenkaan. Blue oli jo valmiiksi rakastunut Hamaliin ja tarina on sikäli söpöinen, että onnellista loppua ei tarvinnut epäillä missään vaiheessa.

Luulen, että jos tämä olisi ollut hieman pitempi, olisin viihtynyt tämän kanssa paremmin.

Kuvitustyyli on aika yksinkertainen, mutta toimii mielestäni etenkin luontoa ja kasveja kuvatessa. Tykkäsin siitä, miten esimerkiksi puut ja kukkakauppa, jossa Hamal työskentelee, oli piirretty. Yleisilme oli vehreä ja kun siitä siirryttiin välillä tuonpuoleiseen, eron kyllä huomasi.

Kuvassa kummitus Blue nojaamassa kasvihuoneen pöytään.
Vihreää, vihreää.
(s. 30)


Kuvituksesta pitää vielä sanoa, että Bluen ja Hamalin hahmot on aivan selvästi napattu suoraan Voltron: Legendary Defender -piirretystä (Lance & Hunk)! Pikagooglaus kertoo, että Young on myös piirtänyt fanitaidetta kyseisistä hahmoista, joten tämä tarina on hyvinkin todennäköisesti aloittanut elämänsä fanifiktiona/fanisarjakuvana.


Kirjan tiedot:
Keezy Young: Taproot | Lion Forge 2017 | 129 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Helmet 2023 : 33. Kirja, jonka voit lukea kerralla alusta loppuun [13/50]
* Luonto sivuilla: Vihreä kansi
* Queer-lukuhaaste 2023 : Nuorten- tai YA-kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti