torstai 4. tammikuuta 2018

Lukusuunnitelmia 2018

Oikeastaan en aikonut tehdä varsinaisia lukusuunnitelmia, saati sitten ihan julkisesti ilmoitettuja. Mutta, kun kerran kaikki muutkin niin miksen sitten minäkin! Sitä paitsi haasteisiin ilmoittautuminen ja osallistuminen on sinällään lukusuunnitelman tekoa, joten eihän tästä haittaakaan ole (...kai, voin saada suorituspaineita!). On sitten täysin eri asia miten suunnitelmani toteutuvat, mutta yritys hyvä kymmenen.

  • Osallistun taas Helmet-lukuhaasteeseen. Viime vuoden haaste jäi kirjaimellisesti viittä vaille, joten haluaisin kovasti lukea tänä vuonna koko haasteen. Vuoden 2018 haaste on ainakin minun mielestäni selvästi vaikeampi kuin 2017, johon en tainnut täsmälukea kuin pari kirjaa. Nyt lukemista täytyy suunnitella enemmän. En oikein tiedä pidänkö siitä vai en.

  • Olen ilmoittautunut myös Tietokirjahaasteeseen. Ei luulisi kolmen tietokirjan lukemisen olevan liian vaikeaa edes pienillä kriteereillä. Aion lukea Carrie Fisheriltä ainakin yhden kirjan jos  vain saan sen kirjastosta, joten siinä on heti yksi.

  • Lisäksi ilmoittauduin Sarjakuvahaasteeseen. Voi hyvinkin olla, että kaikista näistä ei tule erillistä blogipostausta (lähinnä ajattelen tässä jatkuvien mangasarjojen uusia osia ja vaikka Aku Ankka-pokkareita), mutta Instaan on onneksi helppo napata kuva.

  • Epäilemättä hyppään riemuissani muihinkin haasteisiin pitkin vuotta. Viime vuonna kuitenkin totesin, että minun on parasta pysähtyä hetkeksi miettimään tuleeko kirjoja oikeasti luettua sen sijaan, että ilmoittaudun kaikkeen kivan näköiseen koska se on kivan näköistä.

  • Yritän lukea kirjoja omasta hyllystäni, ne kun tahtovat jäädä aina kirjastolainojen jalkoihin. Tästä(kin) johtuen blogissa voi olla esillä viime vuotta enemmän englanninkielisiä kirjoja. En oikeastaan osta muita kirjoja kuin niitä, joita ei todennäköisesti käännetäkään suomeksi. Toinen syy englanninkielisiin on Helmetin OverDrive, tuo miltei loputon suo, josta löytyy vaikka mitä kiinnostavaa. Innostuin joululomalla e-kirjoista, saa nähdä miten kauan se tunne kestää.

  • Lisäksi haastan itseni lukemaan kirjasarjoja alusta loppuun saakka. Tässä viime vuosina on ilmestynyt kokonaan monia sarjoja, jotka ovat aina syystä tai toisesta jääneet lukematta. Lähinnä nuortenkirjoja ja spefi-osaston sarjoja. Yritän nyt lukea näitä sarjoja pois itseäni häiritsemästä ja syyllistämästä. Ensimmäisenä vuorossa on Kerstin Gierin Rakkaus ei katso aikaa-sarja, jonka ensimmäistä osaa ahmin parhaillaan.

  • Ja sitten on tietysti uutuuskirjoja joita alkaa taas ilmestyä keväällä. Olen tehnyt kirjastoon jo kymmenkunta varaustakin, lueskelen niitä sitten kun saan ne käsiini. Lisäksi uutuuksissa on aina niitä, jotka eivät kustantajien katalogeissa kuulostaneet niin hirveän vetäviltä, mutta jotka sitten saapuessaan on pakko lainata.

    Oikein erityisesti toivon, että Sei Shonagonin Tyynynaluskirja ilmestyisi tänä vuonna. Olen odottanut käännöstä jo kaksi vuotta, siitä asti kun se ensi kertaa oli kirjakatalogissa. Jospa nyt viimeinkin..?

Mutta siis, yritän olla maltillinen, mutta toisaalta lukea enemmän. Marraskuun 30 sivua päivässä-haaste saa minuun aina lukuvauhtia ja yritän nyt parhaani mukaan pitää siitä kiinni vuoden ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti