tiistai 2. tammikuuta 2018

Janet Evanovich: Tricky Twenty-Two (Stephanie Plum #22)

Janet Evanovich:
Tricky Twenty-Two
199 s.
Bantam Books 2015
e-kirja kirjastosta

Ginny Scoot was standing on a third-floor ledge, threatening to jump, and it was more or less my fault.

En suunnitellut lukevani kolmatta Janet Evanovichin kirjaa näin pian, mutta toisin kävi. Olinkin varannut tämän ja kun sähköpostiin kilahti noutoilmoitus (tai pikemminkin "tämä on nyt lainattu sinulle"-ilmoitus), mietin luenko kirjan nyt vai jätänkö myöhempään. Enpä sitten malttanut olla lukematta, vaikka epäillen tähän lähdinkin.

Tällä kertaa Stephanie ja Lula jahtaavat pääasiassa Ken Globovichia, Risto Reippaan näköistä opiskelijapoikaa. Häntä syytettiin opettajansa murjomisesta pesäpallomailalla. Samaan aikaan Ranger värvää Stephanien yhdeksi rikkaan pariskunnan henkivartijoista, koska täytyyhän jonkun seurata rouvaa vessaankin. Nämä kaksi näennäisesti erillistä tapausta kietoutuvat lopulta yhteen murhavyyhdiksi, jota varjostaa biologisen aseen uhka.

Tarina oli loppujen lopuksi hyvinkin viihdyttävä. Suuria yllätyksiä ei tullut ja lupaavasta alusta huolimatta Stephanien ihmissuhdekuviot eivät muuttuneet. Siltikään en malttanut jättää kirjaa kesken.  Oli ihan pakko saada tietää mitä seuraavaksi tapahtui! Pidin siitä, että kirjan vakavimmat kohtaukset eivät olleet ihan tarinan lopussa. Jännitys säilyi paremmin näin kun jäi vielä ihmettelemään mitä loppusivuissa tapahtuisi.

Noin yleisesti ottaen pidän tässä sarjassa siitä, että siinä on monia erilaisia naishahmoja. Stephanie ja Lula ovat erilaisia kaikin tavoin, mutta löytävät yhteisen sävelen viimeistään donitsilaatikosta. Stephanien ikiaikainen mummi on päättänyt olla villi ja vapaa iästään huolimatta, ja tässä osassa myös Stephanien äiti saa tehdä muutakin kuin hermoilla kotona viskin ja silityslaudan äärellä. Stephanien uhkarohkeus on selvästi peritty äidin puolelta.

Naurahdin jopa pari kertaa ääneen tätä lukiessani, joten sen ollessa kriteerinä tämän kirjan huumori toimi paremmin kuin sarjan edellisen osan.


A black Rangeman  SUV stopped in front of us and Monica Linken got out. The short skirt on her skin-tight fuchsia dress rode up high on her thigh, and her boobs almost jiggled out of the low scoop neck. She tugged her skirt down and leaned toward Ranger and me.

"I'm not wearing any underwear," she said.

"You're in good company," I told her. "Neither is Ranger."

(s. 90)


Saa nyt nähdä milloin luen ne Helmetin OverDrivesta löytyvät kaksi viimeisintä osaa.


Haasteet:

* Helmet-lukuhaaste 2018 - 11. kirjassa käy hyvin [2/50]
Tämä oli sikäli haastava kohta, että tässähän täytyy paljastaa kirjan loppu. Ajattelin, että tämän kirjan ja sarjan kanssa tämä ei kuitenkaan ole kovin suuri juonipaljastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti