lauantai 6. tammikuuta 2018

Kerstin Gier: Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2)

Kerstin Gier:
Safiirinsini
(Saphirblau, 2010)
360 s.
Gummerus 2013
Kirjastosta

Southwarkin kujilla oli pimeää, pimeää ja autiota.

Lainasin koko trilogian kerralla kirjastosta ja vaikka suunnitelmana oli lukea jotain muuta osien välissä, en taida malttaa! Tässä jutussa on sitten pakostakin vähän juonipaljastuksia edelliseen osaan, mutta yritän pitää ne niin vähänä kuin voin.

Tarina jatkuu suoraan siitä mihin se Rubiininpunassa jäi. Gwendolynin ja Gideonin suudelman keskeyttää pieni demoni, jonka vain Gwendolyn voi nähdä. Kolmikko palaa edelleen hyvin oudon veljeskunnan päämajaan, minkä jälkeen kirja tarjoaa taas sekä aikamatkaseikkailua että Gwendolynin kotielämää. Edellisessä osassa esiin nousseisiin kysymyksiin ei saada kovinkaan tarkkoja vastauksia. Gier on jättänyt kaikki paljastukset viimeiseen kirjaan.

Nyt joudun kyllä ottamaan sanojani takaisin ainakin vähän. Kirjan romanssi sai minut nyt pyörittelemään silmiäni ja harmi kyllä Gwendolyn on edellistä useammin sulaa vahaa Gideonin käsissä. Tosirakkautta viikon tuntemisen jälkeen! Joopa joo. No, tämähän on suunnattu nuoremmille lukijoille kuin kolmenkymmenen toisella puolella oleville kirjastotädeille. Sinänsä Gwendolyn on kyllä uskottava teinityttö ensimmäisen vakavamman ihastuksen pyörteissä. Se on melkein maailman tärkein asia ja olisikin jos ei pitäisi selvittää aikamatkailun ja pelottavan kreivin salaisuuksia.

Vilkaisin tuossa vähän mitä olin kirjoittanut Gierin toisesta sarjasta. Näyttää siltä, että siinä häiritsi sama asia kuin tässäkin. Gwendolynista pidän kuten pidin Unien kirjojen päähenkilöstä Livistäkin. Ongelma on siinä, että en pidä ollenkaan Gideonista ja Unien kirjojen Henrystä. On vaikea tsempata päähenkilöä rakkaushuolissa kun ihastuksen kohde on kirjan inhokkini. Gideonilla tuntuu olevan jonkinlaisia ongelmia korvien välissä, niin laidasta laitaan hänen käytöksensä heittelee.

Lievästä hampaiden kiristelystä huolimatta kirja oli kivaa ja kevyttä luettavaa. Olen kerrankin malttanut mieleni enkä ole etsinyt juonipaljastuksia, joten voin vain arvailla miten sarja päättyy. Kirjan ennustukset antavat vain epämääräisiä vihjeitä.

Tästäkin kirjasta on tehty elokuva, jonka traileri on täällä. Tämä osa näyttäisi ottavan melkoisia vapauksia kirjan tapahtumien suhteen.


Luettu myös mm.

Haasteet:
* Helmet-lukuhaaste 2018 - 46. kirjan nimessä on vain yksi sana [4/50]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti