maanantai 30. syyskuuta 2024

Syyskooste

Vahvat naiset -lukuhaaste päättyi ja sain bingoruudukon täyteen hyvissä ajoin. Aiheensa puolesta kiinnostava ja helppo haaste! Haastekoonti on täällä.

Myös Kesäkirjabingo päättyi, sekin täydellä ruudukolla. Jäi vähän viime tinkaan, mutta samapa se. Haastekoonti on täällä.

Mutta ei syksyä ilman uusia lukuhaasteita! 

Paha mieli, paras mieli -haaste lähti toiselle kierrokselle. Jätin ensimmäisen väliin, mutta nyt ajattelin kokeilla miten monta synkistelevää kirjaa tähän tulee luettua. Jos en saa taas jotain sisäistä pakkoa lukea koko ruudukkoa täyteen, se jää kyllä keskeneräiseksi. Raskaat aiheet eivät vain aina nappaa ja niitä en halua lukea väkisin.

Luonto sivuilla -haasteesta alkaa uusi kierros lokakuun alussa. Olen tykännyt siitä, miten tämä haaste saa miettimään luonnon näkymistä tarinoissa. Muuten en välttämättä miettisi vaikka sitä, missä määrin jossain metsään sijoittuvassa kirjassa on oikeasti kuvattu metsää, tai mistä eläin- tai kasvilajista onkaan kirjoittu kirja.

Ja lokakuun ajan pyörii vielä pieni Halloween-lukuhaaste, jossa täytetään yhdeksän kirjan bingoa. Jos vaikka yhden rivin saisi edes vahingossa niin hyvä! Muihin syksyisiin murha- tai kauhulukuhaasteisiin en nyt lähtenyt mukaan.

Syyskuussa tykkäsin eniten Dana Schwartzin Anatomy: a Love Storysta. Se sopi hyvin juuri siihen lukuhetkeen ja -tunnelmaan. Tällä hetkellä on menossa Lilja Sigurdardóttirin Kuolonmusta laava, joka on kyllä vienyt ihan mennessään.


Luettu

Sini Helminen: Kalma
Trilogian päätösosan automatka Tuonelaan oli kiinnostava, mutta loppu tuntui vähän venyteltä.

Ihana ja haikea kesäkirja erilaisten ja toisaalta samanlaisten ihmisten kohtaamisesta.

Aivot narikkaan -YA-fantasiaa, jota ei tosiaankaan kannata ajatella yhtään pitemmälle.

Hieno klassikko, jossa riitti draamaa ja juonenkäänteitä.

Jun Mochizuki: Vanitaksen kirja #05
Tässä osassa lähdetään hirviösuden perään ja rymistellään lumisessa metsässä. Ihan kiva, että Jeanne teki muutakin kuin nyyhki ja punasteli, mutta tuo Vanitas/Jeanne -kuvio on kyllä aivan turha. Tuntuu sellaiselta pakolliselta heterohommalta, joka on pakko olla ettei touhu näytä liian homolta kun nätit mieshahmot viettävät aikaa yhdessä.

Ihan okei YA-kirja, jossa fanituksella on tärkeä rooli.

Yliluonnollisia juttuja yllättävän hyvässä sateenkaarevassa YA-sarjakuvassa.

Frankensteinmaisii ulottuvuuksiin menevä YA-tarina oli ihanan synkkä.

Taiga Sassa: Bird ihmemaassa #07
Isabella Bird ihmettelee japanilaisten tapaa ottaa avioero, saa apua selkäkipuihinsa ja yllättyy siitä, miten tärkeää kirjeenvaihto on yhteiskuntaluokasta riippumatta. Sarja jatkuu edelleen todella kivana ja opettavana. Tieto on pakattu niin hyvin suunniteltuun pakettiin, että on kuin romaania lukisi.

Niin leppoisan maalaisromanttista menoa, että lukiessa toivoi istuvansa kesämökillä järven rannalla.

Kiva kesälomainen romanssi, joka olisi kyllä saanut olla lyhyempi toiston välttämiseksi.

Kansikuvakollaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti