perjantai 5. marraskuuta 2021

JP Ahonen & KP Alare: Perkeros

Kansikuva.


Perkeros-bändi soittaa avantgardista metallia ja yrittää saada mainetta ja kunniaa. Bändiä luotsaa sen kitaristi Akseli, joka elää ja hengittää musiikkia niin syvään, että bändikavereitakin alkaa huolestuttaa. Akselilla on suuria haaveita, mutta bändin soundi on hukassa kunnes kuvaan astuu jumalaisen äänen omaava Aydin. Kun Perkeros valmistautuu Rocktoberfestiin, Akseli huomaa, että musiikin voimalla on nurjatkin puolensa.

Kertoja Akseli ei osaa kuvitella itselleen muuta elämää kuin musiikin ja tämä ajaa kiilaa hänen ja tyttöystävä Jutan väliin. Täytyy sanoa, että Jutalla on enemmän kärsivällisyyttä kuin minulla. Omat hermoni olisivat ratkenneet aikoja sitten Akselin haahuilun ja välinpitämättömyyden vuoksi. En oikeastaan pitänyt Akselista, mutta onko päähenkilöstä edes pakko pitää? Akseli on nimittäin oikein toimiva hahmo ja hänen pakkomielteensä uskottava.

Pidin kosketinsoittaja Liljasta, joka vastaa myös bändin viestinnästä ja managerin töistä, ja usein myös terveestä järjestä. Hän jaksaa kuunnella Akselin kiihkomielistä vaahtoamista ja ymmärtääkin häntä, mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka. Pidin myös bändin uudesta solistista Aydinista, jonka Lilja bongaa kebabravintolasta. Istanbulista kotoisin olevalla Aydinilla on hyvä huumorintaju ja hän liittyy bändiin saadakseen uusia ystäviä Suomesta.

Heti tarinan alussa käy selväksi, että tämähän onkin maagista realismia. Puhuva Karhu oli aika ilmiselvä vihje. Oikeastaan pidin siitä, miten tämä toimi muusikin kuvaajana. Akseli tuntuu siirtyvän toiseen todellisuuteen upotessaan musiikin maailmaan eikä ole selvää, onko tämä vertauskuvallista vai tapahtuuko se aivan oikeasti. Tarinan hyppäys väkivaltaiseen kauhuun tuli silti takavasemmalta enkä ole vieläkään aivan varma siitä, mitä mieltä siitä olin. Mielestäni tarina olisi toiminut aivan hyvin ilman sitäkin, mutta ei se toisaalta ottanut mitään olennaista siltä poiskaan.

Joka tapauksessa sarjakuva on erittäin hyvin piirretty ja Perkeroksen tulevaisuus jäi kyllä kiinnostamaan. Tarina sijoittuu Tampereelle ja oli hauska bongata paikkoja, jotka tunnistin sekä nimeltä että kuvasta.


Tampereen keskustorilla.
s. 34


Kirjan tiedot:
JP Ahonen & KP Alare: Perkeros | WSOY 2013 | 185 sivua | Kirjastosta

Luettu myös mm.:
Kirjailijan kellarissa, Nenä kirjassa, Oksan hyllyltä ynnä muut

Haasteet:
* HelMet-lukuhaaste 2021 - 22. kirjassa ajetaan polkupyörällä [39/50]
* Pohjoinen lukuhaaste 2021 - 10. muusikon kirjoittama tai muusikosta kertova kirja [17/25]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti