maanantai 28. joulukuuta 2020

Haastekoonti: POPSUGAR Reading Challenge 2020

Popsugar-lukuhaasteen logo.
Haasteaika:
1.1.2020 - 31.12.2020

On taas se aika vuodesta, kun vuoden mittaiset lukuhaasteet päättyvät!

Osallistuin muun muassa tähän POPSUGAR Reading Challenge -haasteeseen sillä ajatuksella, että luettua tulee mitä nyt tuleekaan. Päätin, etten edes tavoittele koko haasteen suorittamista, mutta näköjään onnistuin silti mahduttamaan 40 kirjaa haasteeseen. 

Kaikki haasteeseen lukemani kirjat löytyvät täältä.

Täyttämättä jäivät nämä kohdat:

A book by a trans or nonbinary author
A book about a book club
The first book you touch on a shelf with your eyes closed
A book with an upside-down image on the cover
A book with only words on the cover, no images or graphics
A book with "gold", "silver", or "bronze" in the title
A book that has a book on the cover
A book set in a country beginning with "C"
A book written by an author in their 20s
A book with "20" or "twenty" in the title

Näissä on mukana myös helpompia kohtia, mutta vuoden varrella ei vain tullut vastaan niihin sopivia kirjoja, joita en olisi jo laittanut johonkin toiseen kohtaan.

Noin kokonaisuutena haaste oli sikäli haasteellinen, että sitä ei selvästikään oltu tehty kansainvälinen lukijakunta mielessä. Esimerkiksi kohta "a book that passes the Bechdel test" ei sinänsä ollut vaikea, mutta ensin piti tietenkin tietää, mikä Bechdelin testi edes on. Olen useammassakin Facebookin kirjallisuusryhmässä ja käytännössä kaikissa kyseltiin, mitä joillakin haasteen kohdilla edes tarkoitettiin.

Vaikka haaste menikin kohtuu hyvin, asiaa mietittyäni  ja vuoden 2021 haastetta tutkittuani päätin, että jätän sen ensi vuonna väliin. Tämä on vähän tällaista lukuhaasteiden konmaritusta! Tämä haaste ei tuottanut niin paljoa iloa, että tekisin sen heti uudelleen, etenkään kun uudet haastekohdatkaan eivät herätä sen suurempaa innostusta.

2 kommenttia:

  1. Minulla jäi tästä haasteesta hieman samanlaiset loppufiilikset. Sain kasaan 37 luettua, ja suurin osa noista sinun avoimista kohdistasi jäi myös minulla tyhjiksi. :D Advanced-osiota oli minusta kiva tehdä ja etsiä siihen kirjoja, mutta muutoin oli tosiaan aika erikoisia ja eksoottisia haastekohtia. Tämän vuoden haastetta vilkaisin, mutta siinä jo TBR-painotteinen Advanced-osio tökkii, kun minulla ei oikeastaan ole mitään selvää TBR-listaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä etten ollut ainoa, joka ei ollut liekeissä tästä haasteesta. :D Advanced-osion idea oli kyllä hauska, paljon parempi kuin tuo ensi vuoden. Minullakaan ei ole mitään selvää TBR-listaa jos nyt ei lasketa oman hyllyn lukemattomia. En myöskään lämmennyt esimerkiksi kohdalle, jossa kirjailijan horoskooppimerkin pitäisi olla sama kuin omani. Tuntuisi oudolta selvitellä jokaisen kirjailijan syntymäpäivää kunnes tärppäisi...

      Poista