tiistai 29. joulukuuta 2020

Haastekoonti: Pohjoinen lukuhaaste 2020

Lukuhaasteen logo.
Haasteaika:
9.1.2020 - 31.12.2020

En ole ennen osallistunut Pohjoiseen lukuhaasteeseen, mutta alkuvuoden optimismilla päätin kokeilla tätäkin. 

Lopputulemaksi jäi 18 kirjaa, jotka löytyvät täältä kunhan rullailee sivua alas. Arvelinkin, että en saa tehtyä koko haastetta, joten en ole pettynyt suoritukseeni.

Täyttämättä jäivät nämä kohdat:

1. Esseekokoelma
3. Kalle Päätalon kirjoittama kirja
17. Pohjois-Suomeen sijoittuva dekkari
21. Romaani, joka sijoittuu Kainuuseen
22. Suomalainen kirja, joka on käännetty useammalle kielelle
23. Tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja tai ehdokas
25. Viime vuosina julkaistu runokokoelma

Kaikki puuttuvat kohdat eivät ole hankalia ja jos en olisi lukujumittanut paria viime kuukautta, olisin hyvinkin saattanut lukea pari kirjaa lisää. Toisaalta taas kohdat 1, 3 ja 25 olisi kyllä pitänyt lukea väkisin. En ole esseiden tai runojen suurin ystävä ja Päätaloa kohtaan minulla ei ole mitään erityistä kiinnostusta. 

Huomasin kohtaa 17 pohtiessani sen, että Pohjois-Suomeen sijoittuu melko vähän dekkareita. Suurin osa niistäkin on sarjan osia ja useimmiten vielä keskeltä sarjaa, joten valinnanvaraa ei edes ollut niin kovin paljoa. Tässähän olisi selvästi parannettavaa, joten hox hox dekkarikirjailijat, jotka haluavat hieman erilaisen miljöön seuraaville verikekkereilleen!

Kokonaisuutena haaste oli kuitenkin kiva ja näillä näkymin teen sen taas ensi vuonna, mikäli se vain järjestetään. Haastekohdista riippuu tavoittelenko täydellisyyttä vai kelpaako vähän vähempikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti