lauantai 30. marraskuuta 2019

Marraskooste

Päätin osallistua ensi vuonna POPSUGAR-lukuhaasteeseen. Saa nähdä miten käy, mutta haastelista on kiinnostavan näköinen!

Löysin taas lukuintoa, mikä on erityisen kivaa kun ottaa huomioon, että on marraskuu ja Helmet-lukuhaasteestani puuttuu vielä kirjoja. No, muutama on jo katsottuna valmiiksi, joten ehkäpä se tästä.


Luettu & blogattu


Luettujen kirjojen kansikuvat.


Maja Lunde: Sininen
Vesipula uhkaa. Kaksi toisiinsa kietoutuvaa tarinaa, joissa kummassakin oli sekä hyviä että huonoja puolia.

Anders Vacklin & Aki Parhamaa: Beta
Vuoden 2117 pelipuvussa. Kohdeyleisöön epäilemättä uppoavaa pelidystopiaa, en juuri pitänyt päähenkilöstä.

Katie O'Neill: The Tea Dragon Society
Teelohikäärmeitä ja uusia ystäviä. Kerrassaan herttainen sarjakuva, jota suosittelen lämpimästi niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jouni Tikkanen: Lauma
Lapset susien hampaissa 1880-luvulla. Kiinnostava aihe ja sujuvasti kirjoitettu, etenki suden näkökulma oli kiinnostava.

Anders Vacklin & Aki Parhamaa: Glitch
Viikinkien matkassa vuonna 2118. "Tulipahan luettua" -kirja, mutta kiinnostaa kyllä miten sarja päättyy.

Käsin ja sydämin : sota-ajan puhdetyöt
Rintama-askartelun historiaa. Mielenkiintoinen, nopealukuinen ja uutta tietoa täynnä oleva kirja.

Raili Mikkanen: Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää
Minna Canthin tyttärenä. Sujuvasti kirjoitettu arjen kuvaus, jossa käsitellään Minna Canthille tärkeitä asioita.

Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista : nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat
Lääkärissä Englannissa. Hauska ja surullinenkin, lääkäriltä vaaditaan niin paljon.

Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille
Lohikäärme vaihtoehtoisessa Suomessa. Mainio kotimainen YA-fantasia, epäsäätyinen romanssi ei ole kirjan tärkein juonenlanka.

Laila Hirvisaari: Hiljaisuus
Puhumaton Inga itärajalla. Hyvä kuvaus lapsen traumasta sodan jälkimainingeissa, en tosin pitänyt viimeisestä luvusta.


Luettu myös

Kore Yamazaki: Velhon morsian #11

Edellisen osan lukemisesta vierähti sen verran aikaa, että piti miettiä hetki missä mentiin. Pidän sarjan fantasiamaailmasta ja piirrosjäljestä, jos kohta jälkimmäinen näytti omaan silmääni hieman lipsuvan tässä osassa. Varsinkin Chise näytti erilaiselta.

Riikka Hedman: Kissaverukset: Sämpy saa pikkuveljen

5/5 kissanpentua, erinomainen etenkin kissafaneille. Valokuvakirjassa on runsaasti somekissa Sämpyn ja pikkuveli Hiskin vauhdikkaita kuvia. Tekstissä kerrotaan, miten Hiski saapui taloon ja kuinka hyvin tai huonosti sopeutuminen muiden joukkoon onnistui.

6 kommenttia:

 1. Kerrassaan mainio kooste on Sinun marraskuusi!
  Maja Lunden Sininen oli mitä ajankohtaisin ja kiintoisin, joskaan ei mielestäni aivan yltänyt suoraan sydämestä tulleen tunnun luoneen Mehiläisen tasolle, mutta seuraavat kvartetin osat päätyvät ilman muuta lukulistalleni.

  Erityiskiitos taannoisesta Käsin ja Sydämin postauksestasi, jonka innoittamana varasin ja juuri äskeittäin luin ko. ihastuttavan teoksen. Uskomattoman taidokkaita töitä ja kauniin kuvin varustettu tietorikas opus. Mukavaa alkanutta adventtiaikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Sinisestä. Toivottavasti kvartetin seuraavat osat ovat enemmän omaan makuuni. Muistaakseni liittyivät jotenkin eläimiin tai kasveihin? Kiinnostaa nähdä, millaisen dystopian Lunde aiheesta kehittelee.

   Onpa hauska kuulla! Pidin kirjasta kovasti ja kiva, että postaus sai sinut lukemaan sen ja pidit siitä myös! :D

   Mukavaa adventtia!

   Poista
 2. Pitääpä käydä kurkkaamassa tuo ensi vuoden POPSUGAR-haaste. Olen ollut tämän vuoden haasteessa mukana, ja ehkä muutaman päälle 40 kirjaa saan luettua haasteeseen. Kiva haaste on ollut, vähän vaihtelua Helmetiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä tehnyt POPSUGARia kertaakaan ja ajattelin nyt ottaa sen Helmetin rinnalle. Lukulista näyttää kiinnostavalta ja erilaiselta, joten saapa nähdä miten helposti niitä kirjoja kertyy. :) Hieman minua huvittaa tuo "a book set in a country beginning with "C"" -kohta. Suomeksi vaihtoehtoina ovat vain Chile ja Costa Rica, englanniksi jotain 17 eri maata...

   Poista
  2. Minä olen vastaavissa kohdissa tehnyt haastetta englanninkielisten sanojen tai nimien mukaan. Päätin itsekseni, että se on ok kun kerran haastekin on englanninkielinen. :)

   Poista
  3. Hyvä perustelu. :) Saatanpa hyvinkin lainata sitä, helpottaisi urakkaa vähän.

   Poista