tiistai 30. huhtikuuta 2019

Huhtikooste

Jaahas, hyvän lukukuukauden jälkeen notkahdettiin taas alaspäin. Sitä saattoi odottaakin, mutta syytän myös kirjaa, jonka parissa jankkasin ikuisuuden vaikka se ei edennyt minnekään.

Olen kyllä oppinut jättämään kirjan kesken, mutta nyt olin selvästi jonkinlaisessa itsepäisyyden suossa. Olin nähnyt suosituksia Ben Aaronovitchin Rivers of London -kirjaan ja -sarjaan useammassa paikassa, ja yritin sisukkaasti pitää siitä tarpeeksi paljon lukeakseni sen kokonaan. Mutta kun ei niin ei. Lopulta otin järjen käteen ja kirja lähti takaisin kirjastoon etsimään lukijaa, joka on siitä kiinnostuneempi kuin minä. Sen jälkeen lukeminen lähti taas sujumaan, jee!


Luettu & blogattu

4 kirjaa / 1 095 sivua


Jeff VanderMeer: Hävitys
Outoa on alueella X, mutta olkoon. Parempi kuin kirjaan perustuva elokuva, mutta niinhän sitä melkein aina.

Ari Turunen: Mulkerot: patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja
Tuhansien vuosien tuska ja kärsimys. Kaunistelematon kuvaus helvetillisten mulkeroiden teoista kautta historian.

Colleen Gleason: The Clockwork Scarab
Murhia vuoden 1889 steampunk-Lontoossa. Hauska idea, toteutus ontui vähän joka suuntaan.

Maria Ohisalo & Arno Kotro: Sinua on petetty: kirjoituksia sukupuolten tasa-arvosta
Tasa-arvoon on vielä matkaa. Nopealukuisia esseitä, kokonaisuutena perustietopaketti tämän hetken tasa-arvokeskustelusta.

2 kommenttia:

  1. Hyviä kirjoja olet lukenut, tuo Turusen kirja kiinnostaa. Sitkeä olit kun vaan yritit saada kirjan loppuun. Minulla on se tyyli, että jos kirja ei vedä ensimmäisellä 70 sivulla, jätän sen kesken. Mukavaa vapppupäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä osaan kyllä jättää kirjan kesken jos tuntuu ettei se vedä, mutta nyt oli jokin kummallinen itsepäisyyden puuska. :D

      Poista