Lukujumi on ohi, jee! Luin toukokuussa ihan mukavasti ja selvästi enemmän kuin huhtikuussa.
Madonluvut-blogi heitti muutama päivä sitten minua blogeissa kiertäneellä Tietokirjahaasteella. Valitettavasti en ole vielä joutanut miettimään sitä sen tarkemmin, mutta se on kyllä työn alla.
Ja sananen arvostelukappaleista. Sain elämäni ensimmäisen arvostelukappaleen tuossa pari päivää sitten (äkkiä merkintä historiankirjoihin!) ja aloin pohtimaan blogini arvostelukappalepolitiikkaa. Tulin siihen tulokseen, että otan niitä kyllä mielelläni vastaan, mutta vain tarjottaessa tai jos kustantaja haluaa lähettää kirjan sitä erikseen kysymättä. Jälkimmäisessä tapauksessa luen kirjan jos se kiinnostaa, jos taas ei niin jätän sen lukematta. En siis koskaan pyydä kirjoja kustantajilta tai kirjailijoilta. Se, että kirja on arvostelukappale, ei mitenkään vaikuta siihen mitä siitä kirjoitan. Hyvä tai huono, samalla tavalla höpisisin vaikka kirja olisi kirjastostakin. Jokaisen kirjan kohdalla on myös alusta asti ollut maininta siitä, mistä kirja on minulle päätynyt. Se on kansikuvan alapuolella olevan pikkutekstin viimeisellä rivillä.
...En siis todellakaan odota mitään arvostelukappalevyöryä, mutta ajattelinpa selventää asiaa itsellenikin. Pohtimisen arvoinen asia tämäkin.
Luetut & blogatut
Minna Eväsoja: Melkein geisha - hurmaava ja hullu Japani
Tietoa japanilaisesta arjesta kirjoittajan omien kokemusten kautta. Hauska ja informatiivinen, kompastui välillä länsimaalaiseen putkinäköön.
Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin
Peetu ja viimeinen kesä väärässä kehossa. Nopealukuinen kirja tärkeästä aiheesta, jäi mietityttämään lukemisen jälkeenkin.
K. K. Alongi: Kevätuhrit
Kaikki aikuiset kuolevat ja joukko nuoria löytää toisensa. Todella kliseinen, toivottavasti jatko-osissa pöytään tuodaan jotain uutta.
Marissa Meyer: Cinder
Kyborgi-Tuhkimo tulevaisuuden Beijingissä. Erinomainen nuorten scifitarina, tykkäsin etenkin päähenkilöstä.
Kristiina Vuori: Kaarnatuuli
Leskivaimon matka Turun mahtavimmaksi kauppiaaksi. Enemmän romanssi kuin odotin, aikakauden kuvaus oli erinomaista.
Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä
Introvertti lukutoukka ja kaksi sulhasehdokasta. Hömppäromantiikkaa, päälimmäisenä mieleen jäi päähenkilön lukuharrastus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti