sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokooste

Aloitin toukokuussa hauskan kesähaasteen, Kirjakaapin kummituksen emännöimän kirjankansibingon. Oivallinen haaste sellaiselle, joka muutenkin jurnuttaa kansikuvista jatkuvasti. Saanpahan arvioida niitä ihan syystä!

Lisäksi hairahduin Idän pikajuna-kirjallisuushaasteeseen Milja Kauniston Synnintekijän myötä. Sen tapahtumathan sijoittuvat suurimmaksi osaksi Pariisiin. Saa nähdä miten pitkälle ehdin matkustaa vuoden loppuun mennessä. Bonushaasteena aion yrittää suorittaa haasteen oikeassa järjestyksessä.

Ja koska haasteita ei ole koskaan liikaa (hah! tässä on kyllä kyse itsehillinnän puutteesta), ajattelin katsoa jos saisin jotain luettua Hurja Hassu Lukija-blogin Agatha Christie-haasteeseen. Täytyy myöntää, että olen katsonut enemmän Poirot'a ja neiti Marplea telkkarista kuin olen lukenut Christien kirjoja. Jos saisin nyt paikattua edes vähän tätä aukkoa sivistyksessä.


 Toukokuun luetut & blogatut

Identtisten näkijäkaksosten tarina 1400-luvun Suomessa. Viihdyttävä historiallinen romaani, johon ei olisi kannattanut ennakkoasennoitua romantiikkana.

Vainajien viimeiset hetket näkevä Harper löytää yllättäen vanhalta hautausmaalta pikkutytön ruumiin. Kevyttä popcornia aivoille, sopii luettavaksi esimerkiksi urheilua katsoessa.

Jussi Siirilä: Barrikadikesä
13-vuotias Maya joutuu mukaan tosi-TV-sarjaan ja mumminsa aktivistipuuhiin. Hauska nuortenromaani, jonka päähenkilö on fiksu ja ilmeisen filmaattinen tyttö.

Milja Kaunisto: Synnintekijä
Olavi Maununpoika taistelee syntisiä ajatuksiaan vastaan keskiajan Pariisissa. Olihan se teksti ronskia ja roisia, mutta ah niin ihanaa Miraclea olisi voinut kehua sitäkin enemmän.

Cheryl Strayed: Villi vaellus
Nuori nainen vaeltaa jalan noin 2 000 kilometriä ja löytää itsensä. Erinomainen ja jännittävä matkakertomus sekä tarina surusta selviytymisestä.

Kyung-sook Shin: Pidä huolta äidistä
69-vuotias perheenäiti katoaa Soulin metroasemalla ja hänen elämänsä alkaa avautua koko perheelle. Kaunis ja surullinen tarina rakkaudesta ja äideistä.

Tupa ryskyi, parret paukkui: Suomen kansan rivot runot
Kell' on kyrpä, ottakaat käteen, pankat ketä keritkät. Tätä lukiessa mielikuvat siveistä ja hillityistä esivanhemmistamme rapisevat kummasti.

Jussi Siirilä: Sekaisin Kreikasta
12-vuotiaan Mayan kesäloma katkeaa pienoiseen perhekriisiin ja isän pelastamiseen. Barrikadikesästä tuttu Maya on edelleen reipas ja nokkela, ja kirja ihanaa kesälukemista.

Jussi Katajala: Korpin silmät kaiken näkevät ja muita yöpuolen tarinoita
Kotimainen kauhunovellikokoelma. En tykännyt millään tavalla, täynnä kliseitä ja sanomista kertomisen sijaan.

Milja Kaunisto: Kalmantanssi
Olavi Maununpoika sekaantuu Ranskan politiikkaan ja kaipaa Miraclea. Keskiajan poliittinen juonittelu on niin kiehtovaa ja olen kyllä ihan koukussa tähän sarjaan.


Toukokuun luetut & bloggaamattomat

Ei mitään. Hyvä minä!

Tosin vieläkin tuossa pöydällä syyllistää vielä tuo Timo Parvelan Sammon vartijat-sarja. Haastan itseni kirjoittamaan siitä kesäkuun aikana.


Hamassa tulevaisuudessa

Olen onnistunut ilmoittamaan itseni kaikenlaisiin haasteisiin, ne kun näyttävät aina niin kivoilta. Yritän edistyä jos en kaikissa niin ainakin suurimmassa osassa kesäkuun aikana.

Jos mitään aivan vastustamatonta ei tule vastaan, yritän olla toistaiseksi lainauskiellossa. Minulla on nyt lainassa yhdeksän kirjaa, jotka näyttävät sen verran mielenkiintoisilta etten raskisi niitä palauttakaan. Jos selviän niistä, minulla olisi sitten taas puhdas (vertauskuvallinen) pöytä, jolle kasata uutta luettavaa. Tämä voi tosin tarkoittaa sitä, että haasteet eivät etene niin nopeasti kuin ajattelin, mutta kaikkeahan ei voi saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti