torstai 15. syyskuuta 2022

Jarrett Melendez [ja muita]: Chef's Kiss

Kansikuva.

Ben Cook valmistuu opiskeltuaan englantia, mutta työllistyminen omalle alalle tuntuu mahdottomalta. Epätoivoissaan hän päättää kokeilla töitä ravintolassa, sinne kun ei tarvitse olla työkokemusta. Kuuma kokki Liam on iso plussa ja pian Ben hääriikin keittiössä kuin kotonaan.

Olen suuri MasterChef Australian fani, joten kun silmiini osui ruoanlaitosta kertova sarjakuva, piti se tietenkin lainata. Harmi vain ettei tämä oikeastaan herättänyt sen kummemmin tunteita puoleen tai toiseen.

Ben on kyllä realistinen hahmo, eipä sillä. Vanhemmat ovat sysänneet hänet urapolulle, joka ei ehkä sittenkään olisi ollut hänen oma valintansa. Työnhaku on yhtä vaikeaa kuin monilla nuorilla oikeassa elämässä ja aivan samasta syystä. Joka paikkaan vaaditaan työkokemusta, jota vastavalmistuneella ei voi mitenkään olla.

Myös Benin ystävä Liz oli kiva hahmo. Hänen kauttaan kuvataan sitä, miten tärkeää on olla läsnä ja kiinnostunut ystävästään jos haluaa säilyttää kyseisen ystävyyden. Uuden työn ja ihastuksen huumassa Ben meinaa unohtaa tämän.

Kaikki muut tarinan hahmot olivatkin sitten enemmän tai vähemmän turhakkeita. Liamista emme tiedä muuta kuin sen, että hän on kuuma ja kokki. Ravintolan omistaja on outo tapaus, samoin koemaistajana toimiva lemmikkipossu. Liziä lukuun ottamatta Benin muilla kämppiskavereilla ei ole mitään virkaa tarinassa, ovatpahan vain sivujen täytteenä.

Pidin kyllä sarjakuvan selkeästä piirrosjäljestä ja värityksestä, ja olihan tämä nopea lukea.

Kuvassa Benin ja Liamin ensitapaaminen.
Ben & Liam, ensitapaaminen.


Kirjan tiedot:
Jarrett Melendez [ja muita]: Chef's Kiss | Oni Press 2022 | 160 sivua | Kirjastosta

Haasteet:
* Herkulliset kirjat: Kirjassa on reseptejä
* Aakkoshaaste : C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti