sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Haastekoonti: Halloween-lukuhaaste


Yöpöydän kirjat -blogi haastoi taas lukemaan astetta kauheampia kirjoja lokakuun ajaksi. Viime vuonna tavoitteeni oli lukea Dracula, minkä sitten teinkin. Tänä vuonna minulla ei ollut kiikarissa mitään tiettyä kirjaa, mutta löytyihän niitä sentään muutama. Ei minulla ollut teemaakaan valittuna, mutta yllätyin silti siitä, miten monenlaisia kirjoja tähän viisikkoon mahtui.


Kirja 1: Piia Leino: Taivas

Miksi haasteessa: masentava ja pelottava dystopia

Vuonna 2058 Helsinki on nahkapäiden hallitsema kansallissosialistinen, muurien ympäröimä paikka, jossa ihmisiä kiinnostaa ainoastaan täydellinen virtuaalitodellisuus Taivas. Leino rakensi hienosti todella synkän dystopian, jonka kauhu rakentuu väkivallan lisäksi ihmisen välinpitämättömyydestä ja toivottomuudesta.

Kirja 2: Max Gladstone: Three Parts Dead

Miksi haasteessa: nekromantikot, vampyyrit, kävelevät luurangot ynnä muut

Vasta valmistuneen nekromantikkovelho Tara Abernathyn pitäisi nostaa tulenjumala kuolleista, mutta hän päätyykin selvittämään kyseisen jumalan murhaa. Gladstonen rakentama maailma on aivan huikea sekoitus fantasiaa, steampunkia, kauhua ja useammassa ulottuvuudessa käytävää oikeussalidraamaa.

Kirja 3: Nora Roberts: Noitatohtori

Miksi haasteessa: noidat

Parantajavelho Anastasia Donovan saa naapurikseen salskean lesken Boone Sawyerin, joka on pienen tytöt yksinhuoltaja. Trilogian kolmas osa, joka oli mielestäni tylsempi kuin edelliset. Noituus oli lähinnä parantaviin pikkukiviin liittyvää huuhaata, josta pidän vähemmän kuin toiminnan velhoudesta.

Kirja 4: M. A. Jeskanen: Perkele: myytillisiä tarinoita

Miksi haasteessa: noidat, kiroukset, perkeleet

Mustavalkoisessa sarjakuva-albumissa on kuusi eroottista kauhusarjakuvanovellia, jotka perustuvat suomalaisiin kansantarinoihin ja sananlaskuihin. Mainio luettava juuri pyhäinpäivän aikaan ja tarinoissa seikkailevat perkeleet olivat välillä aivan symppiskavereita. Etenkin se saunassa asuva veijari.


Miksi haasteessa: mysteerikartano, kummitukset

12-vuotias Flora Winter päättää selvittää vanhan kartanon salaisuuden ja löytää samalla itsestään uudenlaista rohkeutta. Sopivan jännä ja kummitteleva joulukalenterikirja, jota en ikinä malttaisi lukea vain yhden luvun päivässä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että osallistuit lukuhaasteeseen! Olen näistä lukenut Taivaan ja Perkeleen, ensinmainitusta pidin paljon, jälkimmisestä en niinkään. Ruukin salaisuus odottelee omassakin pinossa, mutta vasta joulukuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon kivasta haasteesta! Olen pitänyt tosi paljon näistä Piia Leinon dystopioista ja kolmas odottaa hyllyssä lukemista. Ruukin salaisuutta en millään malttanut olla lukematta jo nyt. :D

      Poista