lauantai 28. maaliskuuta 2015

Darby Conley: Vastakarvaan 1-3

Darby Conley: Vastakarvaan 1-3
(Get Fuzzy 1-3)
46 s., 47 s., 55 s.
Sammakko, 2003, 2004, 2010
Kirjastosta


Tykkään kissoista. Ja kun sanon "tykkään" tarkoitan, että kissan nähdessäni aivoni lähtevät lomalle. Niiden paikalle asettuu jotain, jonka sanavarasto koostuu sellaisista sanoista kuin "ihana", ":D:D!!!" ja "pakko silittää". Kissasarjakuvat täytyy lukea kun ne sattuvat kohdalle, tässä ei vain ole vaihtoehtoja. Omia suosikkejani ovat esimerkiksi Simonin kissa, Karvinen ja viime vuonna ilmestynyt Mourukatit-albumi. Juuri nyt tuli mieleeni, että voisi olla hauskaa kerätä kissasarjiksia omaan hyllyyn. Täytyypä laittaa mietintään.

Nämä lainasin siis tuota "kaikki kissat tänne heti"-periaatetta noudattaen. Olisi pitänyt selata albumeita vähän tarkemmin, en nimittäin sittenkään lämmennyt tälle sarjalle. Odotin jotain karvismaista ja hyväntuulista. Tämä on loppujen lopuksi aika kyyninen ja jollain tavalla inhottava sen osalta, millaisia kissat tässä ovat. Kissa Nökö ja koira Väsy puhuvat oikeasti, ja heitä ymmärtävät muutkin kuin omistajansa Roope. Lemmikit vinguttavat omistajansa Visaa, käyttävät työkaluja ja elektroniikkaa, ja pukeutuvat välillä vaatteisiin muodin nimissä. En oikein osannut suhtautua siihen, että näin ihmismäiset olennot ovat muka vaistojensa vietävissä ja jonkun omistamia lemmikkejä.

Nämä ihmismäiset piirteet tekevät Nököstä hyvin vastenmielisen. Hänelle on annettu myös kissamaisia piirteitä, joita on oikein korostettu. Karvisen kanssa itsekkyys ja ilkikurinen, jopa hieman pahatahtoinen leikki toimivat, koska ne pysyvät suurimmaksi osaksi kissojen rajoissa. Lisäksi karvishuumori toimii, koska muut hahmot ovat hassuja ja hauskoja ihan itse, ja Karvinen vain todistaa heidän toilailujaan. Ihmismäisellä älyllä ja kyvyillä varustettu Nökö on vain ilkeä. Piste. Sääliksi käy Vasyä ja Roopea, jotka jäävät Nökön hampaisiin. Minuun tuollainen huumori ei nyt uponnut. On näissä välillä hauskojakin kohtia, ei sillä, mutta liian vähän omaan makuuni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti