tiistai 10. maaliskuuta 2015

Blogi, viimeinkin

Miksi?

Se on niitä elämän suuria kysymyksiä. Älä minulta kysy.


No okei, tarkemmin: miksi kirjablogi?

Jos vaikka nappaisi tällainen ryhmähenkisempi lukeminen ja kirjaharrastelu. Lukeminen on noin niin kuin perusperiaatteeltaan yksinäistä puuhaa, ryhmähenkeily tulee lukemisesta keskustelemisesta. Tuo ensimmäinen onnistuu ihan noin vain. Ehkä tämä blogi edesauttaa vielä lisää tuota jälkimmäistä, saapa nähdä.

7 kommenttia:

 1. Kyllä, kyllä se edesauttaa! Itsekin kaipasin kirjallisuudesta keskustelua, perustin blogin tammikuussa, enkä ole hetkeäkään katunut. Sen lisäksi, että bloggailu mahdollistaa ajatusten jakamisen toisten kanssa, lukemista ja lukukokemuksia edistää sekin, että ylipäätään kirjoittaa ajatuksiaan ylös! Ehdottomasti kokeilemisen (ja jatkamisen) arvoinen harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! :D Olen kyllä aiemminkin selaillut satunnaisesti muiden kirjablogeja, niistä kun saa hyviä lukuvinkkejä. Nyt alkoi tuntumaan, että tästä voisi oikeasti saada jotain irti osallistumalla itsekin. Ja tuo on kyllä hyvä pointti, että ajatuksista kirjoittaminen ylipäätään edistää lukemista! Kirjoittamista varmasti myös kun yrittää pukea fiilikset ymmärrettävään muotoon.

   Poista
 2. Tervetuloa kirjablogimaailmaan ja pitkää ikää blogillesi! Tähän muuten jää koukkuun :D

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa kirjablogimaailmaan ja pitkää ikää blogillesi! Tähän muuten jää koukkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Tämä tosiaan vaikuttaa aika koukuttavalta hommalta.

   Poista
 4. Täälläkin pantiin Jennin kanssa kirjablogi pystyyn helmikuussa ja siitä on seurannut jos jonkinlaista hyötyä ja riemua! Aiemmin olen itse ehkä ahminut kirjoja siirtymällä opuksesta toiseen liki saman tien, mutta nyt tämän kevään aikana Opus eka on rytmittänyt aika hyvin lukemistani. Olen kirjan loputtua kirjoittanut ja käsitellyt sen päästä varpaisiin ja arvion valmistuttua olen siirtynyt hyvillä mielin seuraavan kimppuun, ja luetuista kirjoista jää selkeästi paremmin mieleen asioita :) Ja onhan tähän Kirsiä siteeratakseni aika koukuttavaa puuhaa niin blogin yksityiskohtien hiomisen, uusien juttujen kirjoittamisen kuin sen tilastojen tutkimisenkin osalta! -Petter

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva huomata, että on niitä muitakin uudempia kirjablogeja! :) Tuon lukemisen rytmittämisen olen huomannut itsekin. Kirjaa tulee ajateltua pitempään sen jälkeen kun sen on lukenut, ja ajatukset on sitten pakko jäsennellä ymmärrettävään muotoon.

   Poista