tiistai 19. joulukuuta 2017

Janet Evanovich: Top Secret Twenty-One (Stephanie Plum #21)

Janet Evanovich:
Top Secret Twenty-One
193 s.
Bantam Books 2014
e-kirja kirjastosta

I was perched on a barstool in a dark, noisy, overpriced restaurant in Princeton, New Jersey.

Stephanie Plum-putki jatkui, mutta tämän jälkeen täytyy ehkä jo lukea jotain muuta. Näissä kirjoissa se on se hyvä ja huono puoli, että tiedän melko tarkkaan mitä saan kun käännän sivua. Joskus se on juuri sitä, mitä tarvitsen, mutta kahden kirjan jälkeen taidan kaivata edes pientä yllätysmomenttia.

Tällä kertaa Stephanien pääasiallinen saalis on autokauppias Jimmy Poletti, joka sivubisneksenään välitti nuoria meksikolaistyttöjä prostituoiduiksi. Polettin liikekumppanit saavat yksitellen kuulan kalloonsa ja Stephanien elämää mutkistamaan saapuu myös vanha tuttu Randy Briggs, joka myös työskenteli Polettille. Briggsiä ei jahdatakaan tavallisen aseen vaan singon kanssa, ja tarinan edetessä tuhoutuu niin muutama asunto kuin autokin.

Oikeastaan tuo Poletti juoni ei jaksanut kiinnostaa niin hirveästi. Jännempi osuus koski Rangeria, jonka päämajaan isketään tarinan alussa poloniumilla. Tämä juoni on huomattavasti vakavampi ja vaarallisempi kuin tuo Poletti-osuus, singosta huolimatta. Edes Ranger ei ollut varautunut tällaiseen iskuun ja syyllisen löytäminen sivuaa hänen omaa synkkää menneisyyttään erikoisjoukoissa.

Edellisessä kirjassa ehdin jo vähän innostua siitä, että Stephanie alkoi epäröimään Morellin tarjoaman omakotitaloelämän suhteen. Tässä kirjassa tätä konfliktia ei mainitakaan, vaikka toki Ranger Stephanieta houkutteleekin. Aloin jo epäilemään, että tämä kirja onkin kirjoitettu ennen edellistä osaa (nyt foliohattu kiristää!). No, saapa nähdä muuttuuko tilanne mihinkään missään tulevissa kirjoissa. Toivottavasti ihan vain vaihteen vuoksi.


Thirty minutes later, Ranger parked behind my apartment building and walked me to my door.

"Call me if you get lonely," he said.

"I have you on speed dial," I told him.
(s. 8)Haasteet:
*Helmet-lukuhaaste 2017 - 24. kirjassa selvitetään rikos [44/50]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti