Toukokuussa ilahduin erityisesti Dinosaur Sactuary -mangan löytämisestä, koska dinosaurukset (tämä on hyvä perustelu!), sekä Shelley Parker-Chanin He Who Drowned the Worldista. Se oli just niin erinomainen kuin toivoinkin ja kuukauden paras kirja.
Kirjagramin kesän yli kestävä YA-lukuhaaste pyörähtää käyntiin 1.6.. Mukana joo, viime vuosina on ilmestynyt paljonkin kiinnostavaa YA-kirjallisuutta, joka on jäänyt lukematta. Jospa nyt sitten! Täyteen bingoruudukkoon en kyllä pyri.
Tällä hetkellä olen loppusuorallaNatasha Pulleyn The Bedlam Stacksin kanssa. Se on lämmittänyt hyllyäni vaikka kuinka kauan. Ainakaan toistaiseksi en ole kovin vaikuttunut tästä, mutta ehkäpä loppu yllättää.
Luettu
Kaksi hyvin erilaista Neiti Etsivää, luulen, että suosikkini näistä olisi ollut eri lapsuudessani.
Taiga Sassa: Bird ihmemaassa #03 & #04
Mangasarjassa Isabella Bird matkustaa yhä syvemmälle 1800-luvun lopun Japaniin. Tällä kertaa matkaa tehdään myös laivalla ja Bird oppaineen päätyy jo kovasti länsimaalaistuneeseen kaupunkiin. Näissä kirjoissa keskitytään kansanuskoon ja uskomuksiin ja juurikin tuohon länsimaalaistumiseen. Bird on osaltaan luomassa konfliktia: perinteitä ja uskomuksia arvostava utelias länsimaalainen aiheuttaa hämmennystä ja häiriötäkin, koska häntä kiinnostavat asiat ovat juuri niitä, joita viranomaiset yrittävät kitkeä pois. Japani halutaan nostaa ns. sivistysvaltioksi muiden joukkoon ja siksi sitä yritetään länsimaalaistaa pikavauhtia.
Elämäkertaromaani Valpuri Kynistä olikin synkempi kuin ajattelin ja kurjistelu oli aika tasapaksua luettavaa.
Sateenkaarevaa YA-kauhufantasiaa, joka ei teemastaan huolimatta ollut liian synkkä.
Napakymppi manga dinosaurusfanille.
Synkkä tarina sisällissodan jälkimainingeista.
Todentuntuinen kuvaus toisen polven maahanmuuttajatytön elämästä 1980-luvun Queensissa.
Sarjan toisessa osassa on kaksi kertojaa, joista toiselle en vain lämmennyt.
Sateenkaarisarjakuvasarjan eka osa, olisin kaivannut enemmän taustoitusta, mutta ihan kiinnostava aloitus.
Sarjan toisessa osassa kamppailu valtaistuimesta kiihtyy ja hahmot ovat niin ihanan kieroja ja moraalittomia.
Jun Mochisuki: Vanitaksen kirja #03
Vampyyrimangan kolmannessa osassa vieraillaan Pariisin katakombeissa ja mitellään voimia vampyyrinmetsästäjien kanssa. Minusta kivoin ja hauskin kohta oli sisäpiirivitsi Mochizuin aiemman Pandora Hearts -sarjan lukeneille. Vanitas keksii hätäpäissään aliakset itselleen ja Noélle, ja mitkäs ne nimet sitten ovatkaan? Tässä osassa viitataan parikin kertaa siihen, että tarina on itse asiassa jo tapahtunut ja Noé kertoo tai muistelee sitä. Kiinnostaa kyllä tietää kuka hänen tuleva yleisönsä on.
Neiti Marplen parissa viihtyi myös Karibian saarilla.
Malin Falch: Porttipuu, osa 2
Pohjantuli-sarjakuvasarjan viimeinen osa vaan ei viimeinen seikkailu tässä fantasiamaailmassa. Tälle onkin tulossa jatkoa ja ilmankos kun tarina jäi aivan auki. Kokonaisuutena sarja on ollut kiva nuorten viikinki- ja Peter Pan -henkinen fantasiaseikkailu. Tämä osa oli mielestäni kuitenkin jotenkin keskeneräisen tuntuinen sekä piirrosten että tarinan suhteen. Ehkäpä tilanne muuttuu taas jatkon myötä.
Päihderiippuvaisen rehellinen omaelämäkerta oli kiinnostavaa ja vähemmän kaunista luettavaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti